Zrychlení plateb v českých korunách do jiných bank v ČR si klienti oblíbili


19. 11. 2018  00:51     tisková zpráva     komentáře (0)

Klienti tuzemský bank se mohou už několik měsíců těšit ze zrychlených plateb, kdy jsou platby připsány ještě tentýž den, pokud klient příkaz zadá do 12, resp. 13 hodin. 

Zrychlení plateb v českých korunách do jiných bank v ČR si klienti oblíbili




Vše mělo fungovat už od počátku tohoto roku, kdy ČNB otestovala režim zrychlených plateb a následně se začaly systému přizpůsobovat i komerční banky. Lze říci, že systém začal velmi dobře fungovat, a možnost platby a připsání platby na účet v cizí bance ještě tentýž den nabízí již všechny tuzemské banky. 

Stačí by klient zadal platbu ve svém internetovém bankovnictví do 12 nebo 13 hodin daného dne a během odpoledne je už platba připsána na účet v cizí bance. To co dříve trvalo dva nebo v krajním případě tři dny se nyní vyřeší během jednoho dne.

„Od letošního 21. srpna, kdy jsme zrychlení provádění plateb do jiných bank spustili, do konce října klienti provedli celkem 6,1 milionů plateb. Nejvíce transakcí ve zrychleném režimu, tedy téměř 215 tisíc plateb, za jediný den jsme zpracovali v pondělí 12. září 2018, což představovalo třetinu všech plateb, které jsme do jiných bank poslali přes platební systém CERTIS provozovaný Českou národní bankou,“ uvedla Jana Švábenská, výkonná ředitelka pro Transakční a platební služby Komerční banky.

Částka v českých korunách byla připsána příjemci v jiné bance ještě tentýž den, pokud klient zadal příkaz k úhradě přes internetové nebo mobilní bankovnictví v pracovní den do 12.00 hodin, a to bez příplatku za prioritní zpracování.

Platby ještě týž den poskytují i další banky, včetně malých bank, které na trhu působí. I když můžeme být rádi, že jsme se dočkali, mohla tato změna přijít i mnohem dříve. 


 



Zrychlení plateb v českých korunách do jiných bank v ČR si klienti oblíbili

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15396853648

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2630
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7210
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8170
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4815
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0370
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4200
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0782
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více