I V NEJISTOTĚ JDE DOBŘE ZAINVESTOVAT, RAIFFEISENBANK PŘIPRAVILA NOVÝ KONZERVATIVNÍ CLICK FUND


21. 10. 2011  13:47     Tomáš Kofroň     komentáře (0)

Raiffeisenbank uvádí na trh nový Czech Click Fund II. Fond uzamyká dosažené výnosy vždy na 90% nejvyšší dosažené hodnoty. Ochranná hodnota roste vždy, když se hodnota fondu zvýší nad dřívější maximální úroveň.





Konzervativní portfolio je v dnešní době základ, na kterém se dají rozumně postavit investice. Raiffeisenbank proto na trhu uvádí nový fond, Czech Click Fund II, který uzamyká výnosy. Kromě toho je podle analytika Aleše Michla právě teď i možnost své investice dále rozšířit.

.

„Černé scénáře, to, co teď čteme a slyšíme, již trh ví, jsou proto již v cenách instrumentů zohledněny,” říká Michl. „Nevím jestli za rok ceny akcií vzrostou nebo klesnou. Neví to nikdo. Ale vím, že obrat na trzích přišel vždy v recesi, případně v krizi, nikoliv po ní,” upozorňuje Michl.

.

Podle Michla jsou teď důležité tři věci: za prvé, jak rychle vyřeší Eurozóna dluhovou krizi – tohle totiž vytváří nejistotu, nikoliv reálná ekonomika. Za druhé, zda-li drsné zpomalení nepotká i Čínu. Za třetí, jak moc tím vším bude zasažen mezinárodní obchod.

.

„Firmy jsou teď lépe připraveny na recesi než v roce 2007. Pokud nebude příliš zasažen export, zkracuje to špatné časy o půl roku. Ukazují to zkušenosti s recesemi od roku 1960. Případná recese tak může trvat kratší dobu a následné ozdravění bude rychlejší,“ prohlásil Michl.

.

Czech Click Fund II je určen pro střednědobé investory, kteří vyhledávají alternativu k základním spořicím produktům jako jsou spořicí účty či termínované vklady. Nový fond je veden v českých korunách a dále tak rozšiřuje nabídku více než tří desítek korunových i eurových fondů Raiffeisen.

 .  
Jen menší část porfolia investuje Czech Click Fund II. do rizikovějších aktiv, jako jsou akcie společností obchodovaných na pražské burze, fondů střední a východní Evropy a pro lepší diverzifikaci portfolia se také okrajově zaměřuje na globální trhy, větší část portfolia pak fond investuje do zajišťovacích aktiv, jako jsou dluhopisy a nástroje peněžního trhu. Portfolio manažer v závislosti na vývoji trhu aktivně mění zastoupení obou složek fondu. Tato skladba portfolia zajišťuje rozložení investic tak, aby byla dosažena optimální výkonnost a stabilita fondu.


I V NEJISTOTĚ JDE DOBŘE ZAINVESTOVAT, RAIFFEISENBANK PŘIPRAVILA NOVÝ KONZERVATIVNÍ CLICK FUND

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15525587168

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2540
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6480
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8380
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,4915
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0220
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0751
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více