Unibon bojuje. Současné vedení odstraňuje nedostatky a doufá v zachování licence.


08. 01. 2012  20:39     Šárka Kuželová     komentáře (0)

Nové vedení záložny Unibon se začátkem prosince loňského roku odvolalo proti rozhodnutí České národní banky o zahájení správního řízení o odebrání licence a slibuje výrazné posílení kapitálu. Družstevní záložna Unibon, sídlící v Ostravě, spravuje vklady přes 2,8 miliardy Kč zhruba 4400 klientů.





Nyní se dle současného vedení povedlo odstranit většinu nedostatků, které kampeličce vytýkala ČNB. „Již k dnešnímu dni byla odstraněna většina vytýkaných bodů. V součinnosti s novými investory vyvíjíme maximální úsilí k tomu, abychom urychleně napravili stávající stav a UNIBON mohla jako ozdravená instituce fungovat dále.“ uvedl člen představenstva záložny David Havlíček.

.

Vedení UNIBON konkretizuje kroky k nápravě vytýkaných nedostatků v rámci rozhodnutí ČNB vydaného dne 23.11.2011 : 1. Členskou schůzí schválení investoři mají reálně připraveny prostředky ve výši 100mil. Kč pro navýšení základního kapitálu. 2. V rámci úvěrové politiky došlo k restrukturalizacím a navyšování zajišťovacích instrumentů, tak aby úvěrová angažovanost a kapitálová přiměřenost splňovala náročné požadavky ČNB. 3. V souladu se strategickými cíly probíhají intenzivní jednání s cílem navýšení základního kapitálu na úroveň 600mil Kč v průběhu r. 2012 a 2013. Již realizací prvního navýšení základního kapitálu dojde k posílení kapitálové přiměřenosti UNIBON nad 10%. „Vedení UNIBON je jednoznačně přesvědčeno, že veškerá doposud realizovaná opatření vedla ke stabilizaci družstevní záložny. Jsme přesvědčení, že v současné době splňujeme požadavky kladené ze strany regulátora na družstevní záložny. V návaznosti na výše uvedená opatření, především zájem ze strany investorů o významné kapitálové navýšení a zájem o postupnou transformaci na plnohodnotný bankovní ústav.

.

Předpokládáme podporu tohoto procesu v návaznosti na současnou politicko-ekonomickou situaci v EU a zachování stability bankovního sektoru ČR s následnou návazností na případné plnění z Fondu pojištění vkladů“ dodává Havlíček.



Unibon bojuje. Současné vedení odstraňuje nedostatky a doufá v zachování licence.

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15612260432

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2670
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7180
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8355
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5095
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,1005
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,3900
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0773
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více