100. díl - Ideální banka 21. století:
Ideální banka je pouze o lidech


25. 01. 2016  00:59     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ A PÁTEČNÍ SERIÁL - IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ: Soutěže studentů středních a vysokých škol za rok 2014 již byla vyhodnocena a byly předány ceny, my však pokračujeme v představování soutěžních prací studentů. Marie Šubrtová vidí ideální banku, jako banku ideálních zaměstnanců.

100. díl - Ideální banka 21. století: Ideální banka je pouze o lidech




Marie Šubrtová je studentkou Wichterlova gymnázia v Ostravě. Jako u každé firmy i u banky, tím spíše té ideální platí, že její tvář i obsah tvoří především její zaměstnanci, tedy lidé, kteří tuto banku zastupují. Banka tak může mít bezchybné a ideální služby, ale pokud tyto služby nenabízejí a nesjednávají milí a odborně zdatní zaměstnanci, nikdo tyto produkty ani samotnou banku neocení. Lidé jsou tak hlavní devizou ideální banky.

Práci Marie Šubrtové a její představu ideální banky 21. století si můžete přečíst níže:

Proč by měla banka v roce 2020 vypadat jinak? Jak by se měla chovat, co nabízet, čím zaujmout?

Dnes již platíme na mnoha místech bezhotovostně, využívám internetové bankovnictví a jen občas navštívíme pobočky bank s žádostí o radu nebo k vyřízení formalit.

Když vejdeme do banky, a to jsem v poslední době navštívila 5 různých míst, setkáme se většinou s boxy, v nichž není někdy vidět ani poradce a pokladnu, z níž kouká znuděný zaměstnanec. Poradci vždy cosi sepisují, telefonují, případně komunikují s klientem, známým nebo si užívají pracovní dobu v duchu zábavy. Nikdo se nám nezačne věnovat!

Prostředí je většinou příjemné, ale osazenstvo odrazuje.

Co bych tedy chtěla vidět v bance budoucnosti? U vstupu člověka, který se informuje na můj problém, nasměruje mě k jeho vyřešení nebo se mě sám ujme. V boxu očekávám zaměstnance s milým výrazem, znalostmi bankovnictví a schopného odpovědět a vyřídit mé dotazy bez dalších kolegů.

Dále očekávám, že rozhovor bude soukromý a ne k dispozici ostatním klientům – oddělen dostatečnou hlukovou clonou. Doufám, že pokud projevím zájem, dostanu informace o dalších produktech banky s uvedením kladů, záporů a srovnání s obdobnými produkty jiných bank.

V bance by měl být 1-2 PC, na kterých zaměstnanec vysvětlí způsob např. internetového bankovnictví, případně provede transakce za klienta v jeho přítomnosti.

Při vyřizování půjček by měl postačit občanský průkaz, potvrzení příjmu a trvalého bydliště. Sazba by měla být uzpůsobena výši půjčky a době splácení.

Na internetových stránkách bank dostaneme spoustu informací, nicméně jsou málo konkrétní. Každý produkt banky by měl být stručně vysvětlen, stanoveny klady, zápory a srovnání a dána možnost podrobnější konzultace.

Zrušila bych poplatky. Při bezhotovostní platbě bych používala jen otisk 2 prstů.

Co tedy říct závěrem?

Jsme lidé a proto i přes technické vymoženosti bych si přála hlavně erudované a milé zaměstnance bank.

INFORMACE O SOUTĚŽI A PROJEKTU IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ V ROCE 2015 NALEZNETE ZDE!

Maskot OFFICIAL



100. díl - Ideální banka 21. století: Ideální banka je pouze o lidech

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15591973552

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více