104. DÍL - Ideální banka 21. století:
V ideální bance je bezpečnost na prvním místě


26. 10. 2017  00:03     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ A ČTVRTEČNÍ SERIÁL - IDEÁLNÍ BANKA 21 STOLETÍ: V rámci osmého ročníku soutěže středních a vysokých škol přinášíme jednotlivé práce studentů od těch nejlepších po ty méně úspěšné. Podívejte se tak spolu s námi na svět očima našich dětí. 107. místo získala studentka Lucie Adámková z UHK. ČTĚTE DÁLE!

104. DÍL - Ideální banka 21. století: V ideální bance je bezpečnost na prvním místě




Lucie Adámková je studentkou Univerzity Hradec Králové. Její práce se zabývá zejména bezpečnostními aspekty ideální banky a jejích produktů a služeb. Samozřejmostí je tak fungování přístupu do všech bankomatů či k účtům formou otisku prstu, aby se tak minimalizovalo či dokonce zcela vyloučilo používání pin kódů, které jsou velkým bezpečnostním rizikem. Ideální banka má také poskytovat bonusy a odměny za aktivní využívání bankovních služeb ideální banky. Práci, kterou si Lucie vysloužila 107. místo naleznete níže.

IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ:

Ve 21. století je používání internetu denní rutinou každého z nás. Dominantou ideální banky je internetové bankovnictví. Starší generace, mezi kterou patří naši prarodiče, ve valné většině s internetem pracovat neumí, a proto by se mělo této věkové skupině vyjít vstříc jinými způsoby.  Příkladem jsou osobní schůzky s úředníky, kteří pomáhají svým klientům s výběrem bankou nabízených služeb a produktů, které jsou pro klienty nejvhodnější. Ideální banka se pyšní spoustou poboček rozmístěných po celé republice, zejména ve městech. Tyto pobočky jsou tedy snadno přístupné klientům využívajících služeb této banky.

Mezi součásti banky (pobočky) patří bezchybný zabezpečovací systém skládající se z kamer a  čipových karet. Nový klient obdrží při založení účtu zmiňovanou čipovou kartu, získá tak snadný přístup do různých oddělení banky a zároveň tak banka předchází nepovoleným vstupům, mezi něž patří například přepadení. Klienti, kteří účet v bance nemají a chtějí se vyhnout dlouhým frontám, si mohou domluvit schůzku se zaměstnancem banky, zaměřeným na konkrétní problematiku, pomocí bezplatné telefonní linky nebo pomocí internetu.

Dalším bezpečnostním systémem ideální banky a klientely jsou debetní karty, které nejsou zpřístupněny klasickým PIN kódem, ale otiskem prstu klienta. To napomáhá k jednoduššímu a bezpečnějšímu výběru hotovosti z bankomatu. Setkávám se s mnoha lidmi, od kterých vím, že PIN kód často zapomínají (poté ho zkouší několikrát do bankomatu zadat) a díky jednoduchému systému otisku prstů se tak vyhnou zablokování karty. Existují ale i tací, kteří si napsaný PIN kód ukládají na místa, jako je kabelka, kapsa u kalhot, peněženka apod., což není bezpečné a nevědomky tak napomáhají eventuálním zlodějům. Jelikož každý člověk má jiný otisk prstu, nebude mít tak zloděj šanci nelegálně zbohatnout.

V Ideální bance může klient z určitých bezpečnostních důvodů navštívit nejen doposud zaběhlý systém přepážek, ale i kancelář, ve které je zachována diskrétnost. Klientům, kteří řeší rozsáhlé finanční projekty, je při návštěvě kanceláře umožněno pohodlí a seriózní jednání.

Banka poskytuje svým dlouhodobým klientům určité výhody, mezi které patří úvěry s nižšími úroky, zvýhodněné pojištění, hypotéka bez poplatků apod.

I za řádné splácení je klient odměňován, a to stále nižší a nižší úrokovou sazbou.

Každý člověk má o ideální bance svoji představu, avšak pro každého z nás je ideální banka ve všech ohledech vždy ta nejvýhodnější.

Partnerem soutěže IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ je dlouhodobě Air Bank, tedy banka, která na tuzemském trhu rovněž vyniká svou inovativností a snahou přinášet klientům neustále nová a efektivní řešení.

Air Bank

DALŠÍ SOUTĚŽNÍ PRÁCE SOUTĚŽÍCÍCH A INFORMACE O SOUTĚŽIL NALEZNETE ZDE!



104. DÍL - Ideální banka 21. století: V ideální bance je bezpečnost na prvním místě

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12519590672

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více