105. DÍL - Ideální banka 21. století:
Nové finanční a nefinanční služby. Jsou potřeba?


30. 10. 2017  00:08     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ A ČTVRTEČNÍ SERIÁL - IDEÁLNÍ BANKA 21 STOLETÍ: V rámci osmého ročníku soutěže středních a vysokých škol přinášíme jednotlivé práce studentů od těch nejlepších po ty méně úspěšné. Podívejte se tak spolu s námi na svět očima našich dětí. 108. místo získal student Jan Votava z UHK. ČTĚTE DÁLE!

105. DÍL - Ideální banka 21. století: Nové finanční a nefinanční služby. Jsou potřeba?




Jan Votava je studentem Univerzity Hradec Králové. Ideální banka je především důvěra, říká Honza Votava. Jedná se o důvěru jak ze strany klienta vůči bance, tak ze strany banky vůči klientovi. Zejména u klientů, kteří využívají služeb banky dlouhodobě a často by vzájemná důvěra měla být velmi vysoká. Banky by si tak měly věrných klientů především vážit a chovat se k nim s největší úctou.

IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ - JAN VOTAVA:

     Výhodné půjčky a nízké variabilní splátky, vysoké zhodnocení kapitálu, žádné poplatky, úžasné aplikace na usnadnění přístupu. Tyto body mě napadly jako první, když jsem přemýšlel, o čem budu psát. Některá banka splňuje polovinu jmenovaných bodů, jiná nesplňuje žádné. Ale jaké body splňuje má ideální banka?

     Já osobně bych všechny tyto výhody vyměnil za jednu jedinou věc, důvěru! Z důvěry vychází všechno, bez důvěry nejde nic. Půjčím si peníze od banky, které nedůvěřuji?  Vrátím se k bance po špatné zkušenosti?

     Myslím si, že ne. Samozřejmě musí jít o důvěru oboustrannou. Nelze očekávat takovou situaci v případě, kdy nebudeme plnit naše závazky vůči bance. Když nebudeme splácet a dodržovat smluvní podmínky, tak je třeba počítat s následky.

     Problém je, že banky s klienty nejednají z dlouhodobého hlediska. Proč s námi jednají i po deseti letech, jako bychom tam přišli poprvé? Proč nám neporadí jak ušetřit? Proč nám nepomůžou mít nejlepší hypotéku, nejlepší spoření nebo ideální podmínky pro vedení účtu? Možná jsme pro ně peníze. Když ušetříme mi, tak pravděpodobně nevydělají oni. Možná nevědí, jak nám pomoci. Nevím, ale tuším, které z ‘‘možná“ je správné.

     V dnešní době je svět bankami nasycený a není těžké banku změnit. To je fakt, který si, podle mého názoru, většina poskytovatelů neuvědomuje. Zajisté jsou banky, které nám pomáhají, ale ze zkušenosti své i jiných nutno dodat, že tyto zvýhodněné služby se dostaví ve chvíli, kdy pohrozíme změnou banky.

     Na závěr bych položil jednu otázku, kterou by si měl položit nejen klient u banky, ale především banka sama. „Budu spolupracovat s bankou, ke které nemám důvěru?“ Já tedy ne! A důvěra je právě ta jediná služba, na které má smysl pracovat.

Partnerem soutěže IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ je dlouhodobě Air Bank, tedy banka, která na tuzemském trhu rovněž vyniká svou inovativností a snahou přinášet klientům neustále nová a efektivní řešení.

Air Bank

DALŠÍ SOUTĚŽNÍ PRÁCE SOUTĚŽÍCÍCH A INFORMACE O SOUTĚŽIL NALEZNETE ZDE!



105. DÍL - Ideální banka 21. století: Nové finanční a nefinanční služby. Jsou potřeba?

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16391993504

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2350
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6060
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8235
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3795
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8270
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4100
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0710
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více