116. DÍL - Ideální banka 21. století:
Každá banka nemůže být ideální


18. 12. 2017  00:56     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ A ČTVRTEČNÍ SERIÁL - IDEÁLNÍ BANKA 21 STOLETÍ: V rámci osmého ročníku soutěže středních a vysokých škol přinášíme jednotlivé práce studentů od těch nejlepších po ty méně úspěšné. Podívejte se tak spolu s námi na svět očima našich dětí. 119. místo získal student Pavlína Ročňáková z Univerzity Hradec Králové. ČTĚTE DÁLE!

116. DÍL - Ideální banka 21. století: Každá banka nemůže být ideální




Pavlína Ročňáková je studentkou Univerzity Hradec Králové. Tato škola se účastní naší soutěže už druhým rokem a patří k těm nejaktivnějším a nejvstřícnějším školám, které jsme kdy v soutěži měli. Tato škola se také stala nejúspěšnější školou ročníku 2015. Pavlína Ročňáková zvolila pro svou práci formu textové práce.

CELOU PRÁCI PAVLÍNY ROČŇÁKOVÉ SI MŮŽETE PŘEČÍST ZDE:

"Když se vysloví pojem ,,Banka“ představím si na českém bankovním trhu více než 20 institucí, jenž nabízí určité služby nebo produkty. Když se však řekne pojem ,,Ideální banka“ napadne mě jako první internetové bankovnictví. V dnešní době už je to naprosto normální věc. To ano. Žádné běhání po pobočkách. Ideální banka by měla své klienty nechat, aby si vyřídili vše potřebné z pohodlí domova přes internet. Každý klient tak ušetří nejen čas, ale i náklady spojené s cestou. Bance se sníží určité náklady a vydělá na tom také. Předejde se tímto i možným rizikům nebo chybám, které mohou na pobočce nastat.

Banka by měla být místo, kde se klient bude cítit velmi příjemně a vítaně. Měla by to být budova v kvalitním stavu a dobře viditelná.

Každá banka si v dnešní době myslí, že je tou nejideálnější bankou pro širokou veřejnost. Víme, že tomu tak není. Každý člověk nenajde banku, která by mu vyhovovala ve všem, od běžného účtu po spořící produkty nebo dlouhodobý úvěr.

I když je nabídka finančních či nefinančních služeb velmi rozmanitá pro mě by bylo důležité například toto: základní bankovní operace by měli být zdarma, perfektní dostupnost a srozumitelnost informací, které bych potřebovala. Při posílání určité měsíční částky, která by nepřesáhla 10.000 Kč, výběry z veškerých bankomatů zdarma. Dále také zvýšení úroků. Ty jsou v dnešní době téměř nulové a šetření si peněz v bance tak člověka vyjde skoro nastejno, jako by si své úspory střádal doma v prádelníku. Určité odměny by neměli být pouze u klientů, kteří jsou u banky noví, ale banka by měla například tím zvýšením úroků odměňovat klienty, kteří s ní dlouhodobě spolupracují.

U služeb si bude vždy klient nejvíce cenit rychlosti a bezpečnosti. Vylepšení bank povede ke zvýšení počtu klientů a to je výhra pro obě strany."

Partnerem soutěže IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ je dlouhodobě Air Bank, tedy banka, která na tuzemském trhu rovněž vyniká svou inovativností a snahou přinášet klientům neustále nová a efektivní řešení.

Air Bank

DALŠÍ SOUTĚŽNÍ PRÁCE SOUTĚŽÍCÍCH A INFORMACE O SOUTĚŽIL NALEZNETE ZDE!



116. DÍL - Ideální banka 21. století: Každá banka nemůže být ideální

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15583634672

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více