120. DÍL - Ideální banka 21. století:
Bankomat v každé domácnosti


08. 01. 2018  00:32     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ A ČTVRTEČNÍ SERIÁL - IDEÁLNÍ BANKA 21 STOLETÍ: V rámci osmého ročníku soutěže středních a vysokých škol přinášíme jednotlivé práce studentů od těch nejlepších po ty méně úspěšné. Podívejte se tak spolu s námi na svět očima našich dětí. 123. místo získala studentka Bára Karbanová ze SOŠ logistická Dalovice. ČTĚTE DÁLE!

 120. DÍL - Ideální banka 21. století: Bankomat v každé domácnosti




Bára Karbanová je studentkou Střední odborná školy logistické a středního odborného učiliště Dalovice. Tato škola vyslala z Karlovarského kraje do soutěže největší počet studentů se zajímavými pracemi, za což jí děkujeme. Bára by ráda viděla ideální banku jako banku bez poplatků, s vysokými úroky u vkladu a naopak nízkými úroky u úvěrů. Opět se zde také setkáváme stejně jako u dalších studentů této školy s domácím bankomatem.

CELOU PRÁCI BÁRY KARBANOVÉ SI MŮŽETE PŘEČÍST ZDE:

"Ideální banka 21. století. Toto téma je velmi zajímavé. Jelikož jsem studentem, nedokážu si pořádně představit, jak to v komerčních bankách doopravdy chodí. Nicméně se pokusím sepsat to, co bych si od ideální banky představovala.

Mnozí z nás i často kladou otázky typu: „Proč banky mají vysoké úroky? Proč za všechno chtějí poplatky? K čemu jim to vlastně je?“ Tak na tohle by nám dokázal nejspíš odpovědět stát. Ale já tu mám také nějaké řešení.

Myslím si, že zákazníkům by se líbilo odstranit veškeré poplatky. Chudším by to velmi pomohlo v jejich finanční situaci. Ti, kteří jsou u banky například 5 let, by určitě uvítali nějaké věrnostní výhody, ať už se týkají čehokoliv. A jelikož víme, že banky nedělají jen to, co se účtů týče, by zákazník jezdící často do zahraničí a vlastnící třeba běžný účet uvítal pojištění zdarma. Také by jistě nebyl k zahození domácí bankomat, který by nám vydával peníze v hotovosti pěkně v pohodlí domova. Při půjčce, kde jsou většinou šílené úroky, by mohlo přijít snížení úroku například na 3 %. Též by bylo skvělé, kdyby každý měl zavedené internetové bankovnictví a při té příležitosti si zde zarezervovat schůzku s pracovníkem banky. Nemusí stát zbytečné fronty. A až přijde na pobočku, aby ho tam uvítali krásně s úsměvem.  Když už nebudu mít doma svůj bankomat, jako zákazník bych uvítala výběr z každého běžného bankomatu zdarma. Víme, že naše běžné účty jsou nějak úročené, ale bohužel minimálně. Mně osobně by se líbilo mít účet úročený tak 2%.

Osobně si myslím, že taková banka by na trhu určitě prospěla. Měla by spousty zákazníků a tím i měla vysoké „tržby“ na krásné zaplacení zaměstnanců."

Partnerem soutěže IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ je dlouhodobě Air Bank, tedy banka, která na tuzemském trhu rovněž vyniká svou inovativností a snahou přinášet klientům neustále nová a efektivní řešení.

Air Bank

DALŠÍ SOUTĚŽNÍ PRÁCE SOUTĚŽÍCÍCH A INFORMACE O SOUTĚŽIL NALEZNETE ZDE!



120. DÍL - Ideální banka 21. století: Bankomat v každé domácnosti

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16316749120

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6230
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8460
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3705
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8130
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0724
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více