126. DÍL - Ideální banka 21. století:
Na trhu budou působit jen tři ideální banky. Ostatní skončí.


19. 02. 2018  00:19     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ A ČTVRTEČNÍ SERIÁL - IDEÁLNÍ BANKA 21 STOLETÍ: V rámci osmého ročníku soutěže středních a vysokých škol přinášíme jednotlivé práce studentů od těch nejlepších po ty méně úspěšné. Podívejte se tak spolu s námi na svět očima našich dětí. 128. místo získal student Jakub Mach z SOŠS Kavčí hory, Praha. ČTĚTE DÁLE!

126. DÍL - Ideální banka 21. století: Na trhu budou působit jen tři ideální banky. Ostatní skončí.




Jakub Mach je studentem Střední odborné školy služeb Kavčí hory Praha. Tato škola se účastní naší soutěže už druhým rokem a patří k těm nejaktivnějším a nejvstřícnějším školám, které jsme kdy v soutěži měli. Díky této škole tak soutěží v této soutěži velmi kvalitní soutěžní práce. Jakub navrhuje jako podmínku pro dosažení ideálu ideální banky omezit konkurenci na bankovním trhu a nechat působit pouze tři banky. Jednou z nich by byla ČNB, druhou Fio a třetí Česká spořitelna. Ostatní banky by přestaly působit, nebo se spojily s těmito bankami. Jak si tedy Jakub Mach představuje fungování ideální banky?

CELOU SOUTĚŽNÍ PRÁCI JAKUBA MACHA NALEZNETE ZDE:

"V 21. století se banky zcela promění. Nebude desítek bank, nýbrž jen tři. A to ČNB, Česká spořitelna a FIO banka. Tyto tři přežili. Spíše zůstaly a vláda je nechala působit, protože jsou nejspolehlivější ze všech minulých bank. ČNB si zanechá svoji funkci. To jest tisknutí nových bankovek + vytvářet nové značky na bankovkách, aby se nedaly falšovat. Zbylé banky mají funkci pro občany dané země. Budou poskytovat jen úvěry. Novinkou bude platební systém. Tzn., že karta bude zrušena a společnost se vrátí jen k hotovosti. Platit se bude jen hotovostí. Má to své klady i zápory. Můžu je mít doma a manipulovat s nimi. Nemusím platit poplatky za vedení účtu, poplatky za výběr apod. nevýhodou je, že se bude zvyšovat kriminalita daného státu.

Tato kriminalita se může promítnout spíše u důchodců, kteří si spoří a mají hodně peněz. A toho mohou využít takový lidé jen bez srdce. Z hlediska poboček bank. Měly by být čisté, přehledné a orientační. Na přepážce v bance by měla být zaměstnána osoba, která je řádně vystudovaná v oboru, dále se slušným chováním. Samozřejmě by banka měla mít bezbariérový přístup, aby mohli i vozíčkáři či tělesně postižení klienti banky. Myslím, že tolik poplatků jako je dnes, tak v 21. století určitě nebude. Banky si uvědomují, že jen své klienty ochuzují o peníze. A zbytečně! Proč tolik poplatků.

Je to k ničemu. Poplatek by měl být jen za vedení účtu! Další výhodnou službou bank bude poradenská služba, kterou bude mít každá banka na svých pobočkách. Jedná se o komplexní službu. Občané si mohou nechat poradit jak investovat finance nebo jak na nejlevnější dům. Ale i úspora energie z hlediska financí. Zaměstnanci i banka by měli naslouchat svým klientům z jakýchkoli směrů. Což v dnešní době není snadné.

Banky nejsou tak na vyspělé úrovni. Většinou je řídí mladí nezkušení ředitelé pobočky. Řídit pobočku by měl jen ten, kdo má určitou praxi v oboru. Je potřeba, aby banka oslnila něčím, co ostatní banky nebudou mít. Něco, co je hodnotné pro lidi. Popovídat si o tom s nimi. Na jaký problém se zaměřit atd. Tím bych rád na občany apeloval, vybírejte si banku podle dlouholeté tradice nebo zkušeností od známých či banku, která nabízí v porovnání s jinou lepší výhody."

Partnerem soutěže IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ je dlouhodobě Air Bank, tedy banka, která na tuzemském trhu rovněž vyniká svou inovativností a snahou přinášet klientům neustále nová a efektivní řešení.

Air Bank

DALŠÍ SOUTĚŽNÍ PRÁCE SOUTĚŽÍCÍCH A INFORMACE O SOUTĚŽIL NALEZNETE ZDE!



126. DÍL - Ideální banka 21. století: Na trhu budou působit jen tři ideální banky. Ostatní skončí.

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12472894592

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3140
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4540
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8640
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,6035
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9030
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0905
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více