129. DÍL - Ideální banka 21. století:
Ideální banka podpoří studenty při studijní cestě do zahraničí


01. 03. 2018  00:40     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ A ČTVRTEČNÍ SERIÁL - IDEÁLNÍ BANKA 21 STOLETÍ: V rámci osmého ročníku soutěže středních a vysokých škol přinášíme jednotlivé práce studentů od těch nejlepších po ty méně úspěšné. Podívejte se tak spolu s námi na svět očima našich dětí. 130. místo získal student Jiří Kučera z Univerzity Hradec Králové. ČTĚTE DÁLE!

129. DÍL - Ideální banka 21. století: Ideální banka podpoří studenty při studijní cestě do zahraničí




Jiří Kučera je studentem Univerzity Hradec Králové. Tato vysoká škola je bezkonkurenčně nejaktivnější školou v letošním ročníku soutěže s největším počtem přihlášených studentů. Univerzitě tak za její aktivitu a zájem o vysokou kvalitu a význam soutěže vřele děkujeme. Jirka se zaměřil na podporu studentů ze strany ideální banky. Podpora by měla směřovat na financování studijních pobytů studentů v zahraničí.

CELOU SOUTĚŽNÍ PRÁCI JIŘÍHO KUČERY SI MŮŽETE PŘEČÍST ZDE:

"Jaké nové finanční nebo nefinanční služby by mohly banky v budoucnu nabízet?

Neustálé zlepšování bankovnických služeb je v dnešní době nezbytnou součástí pro všechny banky, které se chtějí ve veliké konkurenci na trhu udržet. Proto je nutné přicházet se stále novými nápady a zlepšením. Inovace pro studentské klienty jsou navíc i přínosem do budoucna, protože když budou jejich klienti spokojení již v mládí, je zde větší pravděpodobnost, že u stejné banky budou mít své účty i v dospělosti.

Dle mého názoru by se banky měly zaměřit na studentské cestování do zahraničí. Pro studenty může být cestování zábava, poznávání nových kultur, ale zároveň i rozšíření znalostí svého studijního oboru. Pro ty, kteří se zapojí do programu Erasmus (popřípadě Erasmus+), nebo jedou do zahraničí studovat či pracovat „na vlastní pěst“ by bylo velmi výhodné, kdyby jim banky vyšly vstříc.

Tento vstřícný krok ke svým zákazníkům by mohl být v podobě drobného příspěvku na cestování, nabídky zvýhodněného pojištění, či bankovních služeb v dané zemi zcela zdarma bez všech poplatků.

Co z toho budou banky mít?

V první řadě si udrží svého klienta, který je velmi perspektivní, a když bude se službami spokojen a banka mu zároveň nabídne i výše zmíněný bonus, s největší pravděpodobností u banky zůstane i po svých studiích v zahraničí. Dále může svoji spokojenost šířit dále mezi své přátele.

Otázka

Vyvstávají zde otázky, v jaké výši by příspěvky měly být, zda by se jejich hodnota měla nějak lišit a jestli na něj mají nárok všichni studenti, kteří jedou do zahraničí studovat nebo pracovat. Dále by bylo dobré, kdyby banky mohli příspěvek vyplácet v tu dobu, kdy je student v zahraničí a ne až zpětně. Studenti by museli nějakým způsobem doložit doklad o zahraničním studiu či stáži.

Závěrem bych řekl, že toto zlepšení bych rád využil a myslím si, že by tento vstřícný krok pomohl i mnoha dalším studentům. Záleží však na konkrétní realizaci tohoto projektu. Pokud ale některá banka tento inovativní nápad zváží, jistě stoupne v oblibě u studentů, ale i jejich rodičů."

Partnerem soutěže IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ je dlouhodobě Air Bank, tedy banka, která na tuzemském trhu rovněž vyniká svou inovativností a snahou přinášet klientům neustále nová a efektivní řešení.

Air Bank

DALŠÍ SOUTĚŽNÍ PRÁCE SOUTĚŽÍCÍCH A INFORMACE O SOUTĚŽIL NALEZNETE ZDE!



129. DÍL - Ideální banka 21. století: Ideální banka podpoří studenty při studijní cestě do zahraničí

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15563619712

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více