15. díl - Jak na investice 3:
zlato, kameny, víno, hodinky, diamanty


04. 10. 2016  00:49     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Investici do komodit znají Češi zejména ve formě nákupu zlata a zlatých investičních předmětů. Postupně se ale učíme investovat i do dalších komodit, které bývají i velmi zajímavé. ČTĚTE DÁLE!

15. díl - Jak na investice 3: zlato, kameny, víno, hodinky, diamanty




Investice do komodit, zejména zlata, nebo stříbra představuje populární formu investování, které uchovává hodnotu vložených prostředků. Ani tyto komodity však nejsou uchráněny před kolísáním trhů. Investovat lze i do dalších komodit. Kromě ropy je jednou z nejobchodovanějších komodit také káva.

Zájem o zlato roste

Jednou z nejoblíbenějších komodit, kterou Češi rádi nakupují je zlato. Výhodou zlata je jeho snadná skladovatelnost. Investici tak máte domá v reálné podobě, kterou mohou být například cihličky, nebo zlaté mince. Největší tuzemská společnost zabývající se investicemi do zlata a stříbra prodala jen za první pololetí letošního roku 422 kilogramů zlata a 2934 kilogramů stříbra. To představuje nárůst 60 procent proti předchozímu období.

Jak se investuje do komodit

Investovat do komodit můžete buď přímým nákupem, kdy přímo od prodejce nakoupíte požadovanou komoditu. Další možností je investice prostřednictvím příslušného fondu,  nebo futures kontraktů. Většinu investic do komodit je dnes možné v podstatě přímo od počítače s připojením k internetu. Stejně jako při investování do akcií i v případě obchodů s komoditami nakoupít nebo prodáváte prostřednictvím účtu v příslušné investiční aplikaci.

PŘÍBĚH OBYČEJNÉHO ČLOVĚKA:

Pan Ivan dostal skvělý typ. Přímo z Jihoafrické republiky si tak mohl dle doporučení, které našel na internetu zakoupit za výhodnou cenu diamanty, jejichž hodnota aktuálně už po delší dobu rostla. Pan Ivan je od mládí dobrodruh a nic riskantního mu není cizí. Rozhodl se proto doporučení vyslechnout a prostřednictvím zahraniční zprostředkovatelské agentury diamanty zakoupit. Vyzvednout si měl zásilku na letišti, kde mu diamanty měl zástupce zprostředkovatelské agentury předat. Pan Ivan zaplatil na určený účet dohodnutou částku a pak čekal, kdy diamanty dorazí na Pražské letiště. K investici ho mimojiné motivovaly četné pozitivní reference, které si na internetu dohledal. Všechny sice byly cizojazyčné, ale pan Ivan jim důvěřoval. Našel je totiž na několika nezávislých serverech. 

Článek můžete dočíst v dnešních Lidových novinách v rámci velkého Kurzu rodinných financí. Lidové noviny si koupíte v trafice nebo v digitální čtečce zde: www.lidovenoviny.cz



15. díl - Jak na investice 3: zlato, kameny, víno, hodinky, diamanty

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více