Komentované zprávy bank:
GE dál konsoliduje, ČS umí pochválit i pokles zisku


20. 04. 2016  00:34     Miroslav Zeman     komentáře (1)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat České spořitelně, GE Money Bank a ČSOB.

Komentované zprávy bank: GE dál konsoliduje, ČS umí pochválit i pokles zisku




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

 POROVNEJTE SI BĚŽNÉ ÚČTY A KREDITNÍ KARTY!

GE Money Bank: GE Money Bank v roce 2015 sloučila úvěry za 11 mld. Kč

GE Money Bank byla průkopníkem refinancování půjček v České republice. Byla to právě tato banka, která zvedla vlnu zájmu o nový inovativní produkt a stála na jeho začátcích. Od té doby začaly konsolidace nabízet snad všechny banky na tuzemském trhu. GE se tak touto novou tiskovou zprávou připomněla a pochválila své úspěchy na poli refinancování úvěrů. Za rok 2015 banka sloučila úvěry za 11 mld. Kč.

GE Money

ČSOB: Za cestu veřejnou dopravou zaplatíte v Karlovarském kraji pípnutím

Díky ČSOB a Master Card umožní dopravce v Karlovarském kraji zaplatit za dopravu pouhým přiložením platební karty. Tento zcela inovativní a pohodlný způsob placení se postupně zavádí i u autobusových přepravců v jiných krajích. Výhodou je, že cestující nemusí hledat či rozměňovat drobné, nebo shánět jízdenky po stáncích, ale za konkrétní přepravu zaplatí velmi jednoduše přiložením své platební karty. Cestovat MHD se tak vyplatí i lidem, kteří do té doby tento způsob přepravy vůbec nevyužívali. Zároveň se tak tato přeprava otevře dalším skupinám lidí.

ČSOB

Česká spořitelna: Čistý konsolidovaný zisk za rok 2015 dosáhl 14,3 mld. Kč, odráží silný růst úvěrů

Česká spořitelna oznámila své hospodářské výsledky za rok 2015. Je již všeobecně známo, že zisk České spořitelny poklesl o přibližně pět procent, proti roku předchozímu. Toto nelichotivé porovnání si Česká spořitelna do názvu své zprávy samozřejmě nedala. Naopak spojila nižší zisk se silným růstem úvěrů. Přitom úvěry a jejich objem mohou růst dokonce o desítky procent. Tedy růst úvěrů není vůbec zárukou růstu zisku. Nicméně můžeme pochválit, že pokles zisku byl způsoben poklesem výnosů z poplatků a provizí. I tato banka tak pracuje na poklesu poplatků pro své klienty, což pozitivně oceňujeme.

Česká spořitelna

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: GE dál konsoliduje, ČS umí pochválit i pokles zisku

A je si vědoma ČS kdo ten zisk svého času generoval?
Nebyl to třeba ten pitomec co se jmenoval Quarda z tohoto: https://goo.gl/iKiiV3 (Peníze a my I)? No...
Diskutovat (1)