Komentované zprávy bank:
ČSOB buduje, ČMSS věští rekonstrukce


30. 11. 2016  00:57     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat ČMSS, Moneta Money Bank a ČSOB.

Komentované zprávy bank: ČSOB buduje, ČMSS věští rekonstrukce




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

ČMSS: Po získání domu přichází jeho rekonstrukce do 2 let

Zajímavý průzkum, který ukazuje na to, jak musí Češi počítat s tím, že i po získání domu, musí počítat s dalšími výdaji na rekonstrukci takového domu, nebo bytu. Pravděpodobně také na takovou rekonstrukci budou potřebovat úvěr, k čemuž je ideální úvěr od stavební spořitelny. A stavební spořitelny se na takový typ úvěrů přímo specializují. Samozřejmě se ale tato potřeba rekonstrukcí nevztahuje na ty, kdo si zakoupí nové či zánovní nemovitosti, které nemusí rekonstruovat následující desítky let. V tom velkém množství informací je tato zásadní informace jaksi elegantně upozaděna.

ČMSS

Moneta Money Bank: Program Rozumíme penězům naučil hospodařit už 26 000 dětí

Finanční gramotnost je v České republice velký problém. Moneta Money Bank se ve svých programech zaměřuje i na děti, což je obzvlášť chvalitebné. Nedostatek finanční gramotnosti u dospělých totiž vychází z toho, že je toto nikdo neučil jako děti. A to se netýká jen starší a střední generace, kde toto ještě nebylo ani reálně možné. Týká se to i těch mladých lidí narozených na konci osmdesátých let a v letech následujících. Ze škol tak slyšíme zejména volání po vyšších platech, ale že by tam někdo skutečně naučil to co v životě potřebují, kromě drilu vyjmenovaných slov a často nevyužitelných matematických vzorců nejrůznějšího druhu to už ne. Učíme děti nejrůznější věty a geometrické funkce, ale jaksi je zapomínáme učit používání zdravého selského rozumu. Ve školách a na ministerstvu by se tak měli zaměřit právě na finanční gramotnost a to i bez finanční podpory zvenčí.

Moneta Money Bank

ČSOB: Začala stavba druhé budovy centrály ČSOB v Radlicích

ČSOB buduje, staví a modernizuje a jsme za to rádi. Už jsou pryč doby, kdy Češi nadávali na to, že si banky staví paláce a lidi jsou chudí. Dnes jsme rádi, že banky v Česku vůbec investují a neposílají všechen svůj zisk do zahraničí. I kdyby tu stavěly desítky paláců, je to pro Českou republiku mnohem větší přínos, než když peníze odputují úplně někam jinam, kde z nich jako země nemáme vůbec nic. Tak si do nového roku přejme a zejména to přejme těm bankám, ať staví co nejvíce a ať co nejvíce v naší zemi investují.

ČSOB

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: ČSOB buduje, ČMSS věští rekonstrukce

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více