Komentované zprávy bank:
ČS mění kreditky a RB dává bonusy


07. 12. 2016  08:50     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat Expobank CZ, Raiffeisenbank a České spořitelně.

Komentované zprávy bank: ČS mění kreditky a RB dává bonusy




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

Expobank CZ: Expobank: SEPA platby zdarma u vybraných produktů

Proč tuto zprávu vlastně v našich komentářích uvádíme? Pro drtivou většinu lidí se jedná o nevyužitelnou informaci. A ta část klientů Expobank, kteří pravidelně zahraniční platby využívají, to nevytrhnou. Důležitý je především fakt a trend, že i malé menší banky plánovitě snižují poplatky i u služeb, kde to do současné doby nebylo zvykem. Potvrzuje se tak trend postupného snižování bankovních poplatků v podstatě u všech segmentů služeb, zahraniční platby nevyjímaje. Už celé čtyři roky soustavně klesají příjmy bank z poplatků a provizí. Každou banku za snížení poplatků musíme pochválit.

Expobank CZ

RAIFFEISENBANK vyplácí k půjčkám bonus 5.000 Kč

A máme tu zase to slovíčko – BONUS. Víte, že se jedná původem o latinské slovo značící něco navíc? Odměnu? Bonus zní prostě dobře a dokonce lépe než odměna. Také proto používáme slovo Akce a nikoliv jen sleva a další zažité termíny. RB nyní místo tabletů a mobilních telefonů, jako dárků využívá opět logický a související bonus, kterým je vyplacení částky 5 tisíc korun jako bonus za pořízení půjčky zpět na účet klienta. Ale pozor, bonus se netýká všech půjček této banky, ale jen některých. Současně připomínáme, že bonus je možné získat pouze do konce tohoto roku. Zajímavostí tohoto bonusu je, že není odměnou za řádné splácení, jako je tomu u jiných bank, ale jedná se spíše o odměnu za pořízení úvěru.

Raiffeisenbank

Česká spořitelna: Průhledná kreditka přináší jednoduchý výpočet úroku i bezúročné období u výběru z bankomatu

Co na tom ty lidi vidí? Tentokrát se nejedná o informaci o atraktivním vzhledu karty, tedy kreditní karta ve skutečnosti nebude vizuálně průhledná, ale má být průhledná novým způsobem počítání úroků a dalších nákladů úvěru z kreditní karty. V čem nový a banka neváhá říci „revoluční“ způsob spočívá? „Revoluční způsob splácení spočívá v nahrazení procentuální úrokové sazby úrokem pevnou částkou 10 Kč za každých celých nesplacených 500 Kč k datu splatnosti. Pokud nevyužijí bezúročné období, klienti tak vždy dopředu vědí, kolik peněz je karta bude stát. Další výhodou je rozšíření bezúročného období 55 dnů i na výběry hotovosti z bankomatů a ostatní platby. S touto kreditní kartou má klient navíc i vedení kartového účtu zcela zdarma, pokud v daném účetním období zaplatí kartou alespoň 3 000 Kč. „ Tak jste nám to vysvětlili. Otázkou je jestli banka nevnese těmito novinkami do zvyků lidí spíše zmatek, protože mě to úplně tak jasné také není. Uvidíme.

Česká spořitelna

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna

 



Komentované zprávy bank: ČS mění kreditky a RB dává bonusy

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více