Komentované zprávy bank:
Víte co je e-inkaso? A kdo vám pomůže s EET?


12. 07. 2017  00:50     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat České spořitelně, Komerční bance a ČSOB.

Komentované zprávy bank: Víte co je e-inkaso? A kdo vám pomůže s EET?




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

Česká spořitelna představuje e-Inkaso, rychlejší a pohodlnější verzi klasického inkasa o jednom kroku

 A pozor, máme tu další inovaci České spořitelny. Po velmi úspěšných e-fakturách přichází nové tzv. e-inkaso. Inkaso je běžně využívaná metoda pro opakované platby, kdy si společnost na základě souhlasu s inkasem strhává z účtu klienta předem dohodnuté platby. Sjednat ho ale dá trochu práci. Nejdřív je nutné vyřídit souhlas s inkasem u inkasující společnosti a to samé pak buď osobně, nebo přes internetové bankovnictví v bance. S novým e-Inkasem od České spořitelny však stačí, aby se klient dohodl s inkasující společností, žádný další krok už není potřeba. Služba byla spuštěna na konci ledna tohoto roku. Uvidíme, jak se osvědčí v praxi, a jak ji budou klienti využívat.

Česká spořitelna

ČSOB již poosmé podpoří vzdělávání

V rámci své společenské odpovědnosti se ČSOB dlouhodobě zaměřuje na vzdělávání a zvyšování finanční gramotnosti u české veřejnosti. V jarním kole osmého ročníku ČSOB Nadačního programu vzdělání znovu podpoří filantropické projekty až 1 milionem korun. Přihlášky mohou zájemci posílat do 31. ledna. Zvyšování finanční gramotnosti musíme vždy velmi pochválit. Je to fajn. Banky by se ale neměly chovat pokrytecky. Na jedné straně podporovat projekty zvyšování finanční gramotnosti, a na druhé pak pouště do éteru reklamy typu ... na vše ti půjčíme. Právě tuto reklamu kritizujeme u dcery ČSOB Poštovní spořitelny. Na jedné straně tak chceme podporovat odpovědnost lidí a na druhou stranu mnohé skupiny klientů nabádáme ke slepému a neuváženému půjčování. Hlavně že se bude vydělávat na úrocích.

ČSOB

Komerční banka nabízí klientům kompletní řešení i pro druhou vlnu EET

Aktivní podporu a konkrétní řešení od KB SmartPay – aliance Komerční banky (KB) a společností Worldline – nabízí Komerční banka svým klientům i pro druhou vlnu elektronické evidence tržeb (EET), která se od 1. března 2017 vztahuje na maloobchod a velkoobchod. KB toto řešení nabízí pod značkou KB SmartPay. V první vlně EET využily nabídky Komerční banky stovky provozoven, které ocenily zejména jednoduchost instalace a obsluhy.

EET je jednoznačně nejsledovanější ekonomické a daňové téma. Mnoho podnikatelů tak využívá a využije podporu banky při zavádění této technologie do podnikání. Banka tak poskytne svým klientům komplexní řešení pro zavedení a využití elektronické evidence tržeb. Zejména poskytne zařízení i programové a softwarové vybavení pro využívání EET bez zbytečných rizik. Je pozitivní, že se i na řešení tohoto pro mnoho podnikatelů náročného úkolu podílí i banky. Komerční banka v tomto není výjimkou.

KB

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: Víte co je e-inkaso? A kdo vám pomůže s EET?

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více