Komentované zprávy bank:
ČSOB nasazuje roboty a RB je prý nejlepší bankou


19. 07. 2017     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat ČSOB, Raiffeisenbank a Moneta Money Bank.

Komentované zprávy bank: ČSOB nasazuje roboty a RB je prý nejlepší bankou




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

Dětské pojištění od MONETA Money Bank zdvojnásobí pojistné plnění u úrazů o prázdninách

MONETA Money Bank rozšířila svoji nabídku pojištění. Nově totiž nabízí pojištění pro děti do 15 let od pojišťovny MetLife za pouhých 59 Kč měsíčně. V něm je zahrnuta pojistná ochrana dětí na trvalé úrazy, chirurgické zákroky a hospitalizaci. Součástí dětského pojištění je i pojistka dvou zákonných zástupců. V případě dětského úrazu či hospitalizace v období všech školních prázdnin je navíc vyplaceno dvojnásobné pojistné plnění. Tento zajímavý benefit nabízí MONETA Money Bank spolu s pojišťovnou MetLife jako jediní na trhu.

Po dlouhé době standardní nabídka na nějaké pojištění. Zatím jsme se při hodnocení u jiných bank dopracovali k nějaké nabídce, buď neadresné, na kterou nás navedl „nezávislý“ průzkum banky, které dané pojištění nabízí. Možné pro některé skupiny lidí účinné, ale v dnešní době už poněkud průhledná forma marketingu a propagace prodeje. Zde se alespoň hned na úvod dozvíme základní parametry a určení produktu, a nemusíme se předem prokousávat desítkami čísel s průzkumy, abychom na závěr dospěli k tomu, že si také máme takový produkt nutně pořídit. Jinak pokud jde o samotnou nabídku, tak je z pohledu samotných parametrů produktu i výsledné ceny zajímavá.

Moneta Money Bank

RBI vyhlášena Nejlepší bankou regionu střední a východní Evropy

Tímto prestižním regionálním titulem jsme byli oceněni pojedenácté za posledních čtrnáct let. Dceřiné společnosti RBI v Bosně a Hercegovině, Srbsku a na Ukrajině zvítězily rovněž v lokálních kategoriích soutěže a byly tak oceněni jako nejlepší banky daných zemí. 

Je zajímavé, že banka boduje v takové formě hodnocení bank a to už pojedenácté. Určitě by bylo zajímavé prostudovat, v čem banka oproti svým konkurentům uspěla více a to tak, že skutečně takto opakovaně obsazuje první místo. Pro srovnání v prvním klientském ratingu GEEN Vstřícné banky obsazuje banka spíše střední pozici, než pozice první. I přesto už RB nikdo nevezme vůbec první titul nejvstřícnější banky za první čtvrtletí roku 2010. Přesto bance k umístění v regionálním titulu, který přesahuje hranice České republiky, gratulujeme.

Raiffeisenbank

Investorům v ČSOB začnou pomáhat vzdálený bankéř i robot

ČSOB, která poskytuje investiční řešení stovkám tisíc klientů, chystá od roku 2018 zavést novinku v podobě robotického poradenství (tzv. robo-advisory). Ještě letos se prémioví klienti mohou těšit na elektronickou podobu Investičního kompasu, analýzu klientského investičního portfolia, a plně funkční poradenství v rámci webového portálu ČSOB Investice. Díky portálu mohou navíc nově své investiční obchody uzavírat s bankéři na dálku, aniž by museli osobně zajít na pobočku.

Stejně jako v předchozím případě hodnotíme pozitivně, že banka nabízí doplňkové služby a formu služeb má skutečně promyšlenou. Bylo by zajímavé udělat zhruba za rok komplexní průzkum mezi klienty banky, jak jsou s touto novinkou spokojeni, zda o ní vědí a zda pro ně skutečně znamená efektivní přinos. Je jen škoda, že pokud si banka skutečně takový průzkum provede, určitě s ním neseznámí veřejnost, pokud by výsledky nebyly zcela pozitivní.

ČSOB

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: ČSOB nasazuje roboty a RB je prý nejlepší bankou

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více