Komentované zprávy bank:
Fio bank opět vyučuje a Equa Bank dále bobtná


02. 08. 2017  00:45     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat Fio bance, Air Bank a Equa Bank.

Komentované zprávy bank: Fio bank opět vyučuje a Equa Bank dále bobtná




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

Fio banka ve spolupráci s vysokými školami zahajuje projekt Studentbroker

Startuje další semestr projektu Studentbroker, ve kterém studenti investují nanečisto na světových burzách a soutěží o nejlepší zobchodované portfolio. Do projektu, který pořádá Fio banka, je zapojeno 22 vysokých škol a univerzit z České republiky i Slovenska.

Jedná se o tradiční projekt, který na špičkové úrovni provozuje Fio banka již mnoho let. Studenti se tak učí přímo na praktických případech a v podstatě v reálném světě investovat na burzách. Z investic na burzách tak Fio banka vytvořila velmi zajímavou soutěž pro studenty. I tento způsob vzdělávání a soutěžení zvyšuje u studentů a dětí jejich finanční gramotnost a odpovědnost. Každá investice totiž musí mít i pro studenty svůj důvod, je nutné nad investicí přemýšlet a odhadovat budoucí vývoj.

Air Bank: Podívejte se, kde si od dubna vyberete u Sazky

Jak už jsme vám psali loni v listopadu, od letošního roku budeme výběry u Sazky nabízet na menším počtu míst. Konkrétně od dubna si tak tímto způsobem vyberete peníze jen tam, kde obsluha prošla novým školením.

Snížení počtu míst pro výběr hotovosti v rámci sítě Sazky by se mohlo jevit jako jasně nevstřícné opatření a krok banky. Vše ale hodnotíme komplexně. Jednak je důvodem snížení počtu míst pro výběr dosavadní zkušenosti, kdy mnoho poboček Sazky nemělo k dispozici pravidelně dostatečné částky hotovosti pro výběr, a klienti Air Bank odcházeli s nepořízenou, nebo služba nebyla poskytována kvalitně a kvalifikovaně. Druhým důvodem je razantní nárůst počtu bankomatů banky a tak není dosavadní rozsah výběrových míst Sazky potřebný.

Equa bank má přes čtvrt milionu klientů

Equa bank dosáhla dalšího významného milníku a překonala hranici čtvrt milionu klientů. Meziročně vzrostl počet klientů o 40 %, tři čtvrtiny z nich přitom využívají banku aktivně. Klienti u Equa bank oceňují především transparentní a férový přístup a bezplatné služby a produkty, které banka neustále rozšiřuje. Před pár dny například doplnila své téměř kompletní portfolio úvěrových produktů o výhodný kontokorent s unikátním pojištěním.

Čtvrt milionu klientů je pro Equa Bank jistě dobrou zprávou. Na druhou stranu banku předstihli její přímí konkurenti, kteří na trh vstupovali spolu s ní. Například Fio banka, která už ale měla, jako záložna, určitý náskok dosáhla v prvním čtvrtletí 700 000 klientů, tedy téměř třikrát více než Equa Bank a to samé platí o Air Bank. Naopak neúspěšná Zuno, bude letos v létě definitivně končit.

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: Fio bank opět vyučuje a Equa Bank dále bobtná

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více