Komentované zprávy bank:
Equa a Moneta pojišťují. ČSOB buduje dálnice


09. 08. 2017  00:51     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat ČSOB, Moneta Money Bank a Equa Bank.

Komentované zprávy bank: Equa a Moneta pojišťují. ČSOB buduje dálnice




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden je plný pozitivních novinek. Čtěte!

Equa bank rozšiřuje běžný účet o výhodný kontokorent s unikátním pojištěním

Od dnešního dne mají klienti Equa bank možnost zřídit si kontokorent. Na svých účtech tak mohou mít povolený debet až do výše sto tisíc korun, a to za nejvýhodnějších podmínek na trhu. Bez poplatku za zřízení, vedení nebo využití, navíc s úrokovou sazbou, která patří k nejnižším na trhu. Výši kontokorentu je možné flexibilně měnit – zvyšovat nebo snižovat, a to prostřednictvím internetového bankovnictví. Ke kontokorentu lze navíc uzavřít unikátní pojištění schopnosti splácet.

Otázkou je, do jaké míry můžeme produkt jako kontokorent hodnotit jako výhodný. Samozřejmě ve srovnání s jiným kontokorenty se může jednat o kontokorent nejvýhodnější a je také pravda, že takový produktu užívá statisíce lidí. Na druhou stranu se jedná o produkt, podporující zadlužování lidí a záplatování nedostatku financí před výplatou a někdy dokonce na trvalé financování spotřeby, což není ideální. Ale nechme každému to, co mu vyhovuje.

Equa Bank

Součástí všech nových hypoték od MONETA Money Bank je pojištění pro případ úmrtí následkem úrazu vzniklého při dopravní nehodě zdarma

MONETA Money Bank nově zdarma poskytuje u hypotečních úvěrů pojištění pro případ úmrtí v důsledku úrazu vzniklého při dopravní nehodě. V případě úmrtí klienta tak pojišťovna uhradí zbývající dlužnou část úvěru. Banka také od ledna vylepšila nabídku stávajícího pojištění schopnosti splácet. Obě pojištění zajišťuje pro banku BNP Paribas Cardif Pojišťovna.

Poprvé v tomto čtvrtletí se v rámci bank dostáváme konečně i k hypotékám. První čtvrtletí je totiž u většiny bank obdobím vyčkávání. V účinnost vstoupily nové zákonné normy regulující hypotéky a jejich poskytování, dochází k obratu v úrocích hypoték, které postupně rostou a banky tak nepřicházejí s novými vylepšeními či produkty týkajících se hypoték. Moneta udělala, zdá se, výjimku a přidává k poskytnutým hypotékám bonus, který můžeme hodnotit jako podařený. Proč si pojištění neudělat, když je zdarma a dopravní nehody znamenají úmrtí až 600 lidí ročně. Hodnotíme pozitivně.

Moneta Money Bank

Evropským PPP projektem roku 2016 je obchvat Bratislavy, cenu v Londýně přebírali i zástupci ČSOB

Prestižní ocenění European PPP Deal of the Year 2016 získal v Londýně projekt výstavby dálničního obchvatu a jihovýchodní radiály D4-R7 kolem Bratislavy. Projekt, který je největším stavebním dílem ve střední Evropě, a na kterém se podílí veřejný a soukromý sektor, financuje kromě dalších subjektů ČSOB.

V zásadě bychom tuto zprávu ani neměli zmiňovat, protože se týká projektu na Slovensku. Na druhou stranu musíme i ČSOB za povedený projekt PPP pochválit. V České republice se dosud nepodařilo během minulých desetiletí žádný takový projekt spustit, resp. se žádný nerealizoval. Neschopnost našeho státu stavět v rámci PPP projektů je pověstná. Je o to zajímavější, že v sousedním Slovensku se projekt i díky tuzemské ČSOB podařilo úspěšně prosadit a zrealizovat.

ČSOB

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: Equa a Moneta pojišťují. ČSOB buduje dálnice

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více