Komentované zprávy bank:
mBank stále roste a Sberbank je druhá zelená banka


13. 09. 2017  00:35     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KOMENTOVANÉ ZPRÁVY BANK: Opět přinášíme další díl komentovaných tiskových zpráv z bank. Opět budeme komentovat s lehkou dávkou ironie a nadhledu. Tentokrát se budeme věnovat Sberbank, UniCredit Bank a mBank.

Komentované zprávy bank: mBank stále roste a Sberbank je druhá zelená banka




 

Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

mBank ve 3. čtvrtletí 2016 meziročně vzrostly spotřebitelské úvěry a vklady o pětinu

mBank v České republice poskytla ve 3. čtvrtletí 2016 ve srovnání s 3. čtvrtletím 2015 o 20 % více objemu spotřebitelských úvěrů a celkově o 17 % více nehypotečních úvěrových produktů. V oblasti hypoték mBank narostla o 16 %. Ke konci září meziročně stoupl mBank počet klientů o více než 50 tisíc a banka tak měla v České republice více než 617 000 klientů.

Nárůst objemu půjček je velmi vysoký, i když nedosahuje nárůstů, které ohlásila například ČSOB. U takto malé banky se ale jedná o růst velmi vysoký a ocenitelný. Tradičně tato nízkonákladová banka ohlásila i nárůst počtu klientů o 50 tisíc. Růst klientů je mimochodem disciplína, kterou se nízkonákladové banky velmi často chlubí. Na druhou stranu už tak nezáleží na kvantitě, ale kvalitě. Mnoho z těchto klientů si účty u nízkonákladových bank testují, nebo je aktivně nevyužívají, stejně jako jiných služeb banky. I proto je třeba brát informace o nárůstu počtu klientů vždy s mírnou rezervou.

mBank nová

Dvě třetiny Čechů zvažují převedení úvěrů. UniCredit Bank jim nabídne Presto Půjčku – Sloučení úvěrů s bezkonkurenčním úrokem jen od 1,4 % p.a. při řádném splácení

UniCredit Bank přichází s revoluční nabídkou PRESTO Půjčky – Sloučení úvěrů. Klienti mohou při řádném splácení získat odměnu až 150 000 Kč a dosáhnou tak na bezkonkurenční úrokovou sazbu jen od 1,4 % p. a. Podle aktuálního průzkumu UniCredit Bank o převedení půjček do jiné banky přemýšlí až dvě třetiny lidí s úvěrem. Češi chtějí při sloučení snížit jak měsíční splátku, tak i celkové náklady na splácení.

Podmínky vypadají velmi dobře, stejně jako nabízená úroková sazba. Že tento úrok nebude úplně pro každého je jasné. Na druhou stranu se jedná o velmi výhodný počáteční a deklarovaný úrok, od něhož by se měly konkrétní nabídky odvozovat. A to i v zájmu důvěryhodnosti banky. I tato jasná nabídka dokazuje, že podmínky na trhu refinancování úvěrů se přiostřuje a banky nabízejí pro klienty stále výhodnější bonusy a úlevy. Samozřejmě tento směr velmi vítáme a promítáme do hodnocení.

UniCredit Bank

Sberbank získala druhé místo v hodnocení Zelená banka 2016

Sberbank se stala druhou nejlepší GEEN Zelenou bankou 2016. Z pohledu hodnocení uhlíkové stopy je Sberbank nejlepší bankou na českém trhu. Srovnání bank provádí společnost GEEN.EU, která se věnuje činnosti ekologických zdrojů elektrické energie a investic do ní.

Hodnocení Zelená banka je skutečně nejkomplexnějším a jediným hodnocením ekologické aktivity bank a dopadů jejich činnost na životní prostředí, které v České republice známe. Připomínáme, že Zelenou bankou roku 2016 je Česká spořitelna, druhé místo obsadila právě Sberbank a třetí místo pak Raiffeisenbank.

Sberbank.JPG

POJĎTE ROZHODNOUT O SVÉ NEJVSTŘÍCNĚJŠÍ BANCE A OZNÁMKUJTE SVOU BANKU V UNIKÁTNÍM HODNOCENÍ PRVNÍHO KLIENTSKÉHO RATINGU BANK GEEN VSTŘÍCNÁ BANKA ZDE!

geen_vstricna



Komentované zprávy bank: mBank stále roste a Sberbank je druhá zelená banka

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více