89. DÍL - Ideální banka 21. století:
Ideální banka plná odborníků a důvěry


10. 08. 2017  00:01     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ A ČTVRTEČNÍ SERIÁL - IDEÁLNÍ BANKA 21 STOLETÍ: V rámci osmého ročníku soutěže středních a vysokých škol přinášíme jednotlivé práce studentů od těch nejlepších po ty méně úspěšné. Podívejte se tak spolu s námi na svět očima našich dětí. 93. místo získala studentka Michaela Kročilová z GOAP Znojmo. ČTĚTE DÁLE!

89. DÍL - Ideální banka 21. století: Ideální banka plná odborníků a důvěry




Míša Kročilová je studentkou Gymnázia, střední pedagogické školy, obchodní akademie a jazykové školy Znojmo. Tato škola se účastní naší soutěže už druhým rokem. GPOA je přitom jednou z nejaktivnějších a nejúspěšnějších škol, které se naší soutěže účastní. I nyní škola zaslala velké množství kvalitních prací svých studentů, které si postupně přestavujeme. Textová práce Míši je velmi dobře členěna a zpracována. Ideální banka by měla být důvěryhodná a neměla by poskytovat nepravdivé či zavádějící informace. Zaměstnanci ideální banky by měli být proškoleni a měli by profesionálně a s odbornou zdatností jednat s klienty.

"Jak by tedy měla vypadat ideální banka?

Mezi nejdůležitější vlastnosti takové banky by měla být důvěra klientů. Tímto si představuji, že banka nebude klienty lákat nepravdivými informacemi a reklamami. Pokud se klient bude zajímat o nějaký produkt nebo službu banky, měly by mu být poskytnuty všechny informace. Nemělo by se tedy stát, že si klient zřídí účet v domnění, že jeho vedení je zdarma a po obdržení prvního výpisu z účtu zjistí, že tomu tak není. Člověk by neměl mít pocit, že se ho banka snaží okrást z důvodu jeho neznalosti nebo neinformovanosti.


Jak by měla ideální banka komunikovat se zákazníky?
Pokud klient komunikuje se zaměstnancem banky, měl by mít pocit, že pracovník rozumí tomu, co dělá. Zaměstnanci banky by měli být pravidelně školeni tak, aby mohli pomoci klientovi vybrat produkt nebo službu, která je pro něj nejvýhodnější a mohli mu podat dostatek informací o dané službě. Klient pak bude mít k bance větší důvěru, pokud si bude jist, že mu zaměstnanec podal všechny důležité informace a že mu doporučil produkt, který je pro něj opravdu výhodný. Předci jenom nejlepší reklama banky je spokojený klient.


Jak by ideální banka mohla vylepšit zákazníkům přístup k penězům?
Podle mého názoru je dnešní doba tak moderní, že už je v dnešní době možné téměř cokoliv. Proto si myslím, že by nebyl žádný problém zmodernizovat výběr peněz z bankomatu a to tím, že bychom  místo obvyklého zadávání pinu skenoval otisk prstu. Tento způsob výběru peněz nebo také jenom přístup k penězům v bankomatu by byl o mnoho snadnější hlavně pro starší lidi. Často se stává, že starší lidé zapomínají své piny, tím si zablokují účet nebo vůbec nemají ponětí o tom, jak se z bankomatu peníze vybírají a kam se to čtyřčíslí, které je k tomu zapotřebí musí zadat. Nestalo by se pak tedy, že by se nějakému člověku podařilo dostat na cizí účet, ke kterému by znal pin. Dnešní technologie už umějí teoreticky cokoliv, takže není divu, že existují čtečky karet, které vyčtou všechny potřebné informace vytištěné na kartě, nebo se můžeme také setkat s umístěnými skrytými kamerami, které zachytí zadávání pinu. Otisky prstů má každý člověk jiný, takže by se nemělo tedy stát, že by se dvou lidem s odlišnými otisky  podařilo dostat na ten samý učet."

Partnerem soutěže IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ je dlouhodobě Air Bank, tedy banka, která na tuzemském trhu rovněž vyniká svou inovativností a snahou přinášet klientům neustále nová a efektivní řešení.

Air Bank

DALŠÍ SOUTĚŽNÍ PRÁCE SOUTĚŽÍCÍCH A INFORMACE O SOUTĚŽIL NALEZNETE ZDE!

 



89. DÍL - Ideální banka 21. století: Ideální banka plná odborníků a důvěry

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16512300800

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více