101. DÍL - Ideální banka 21. století:
Úvaha o pohodě, kterou nám banky přináší


16. 10. 2017  00:42     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ A ČTVRTEČNÍ SERIÁL - IDEÁLNÍ BANKA 21 STOLETÍ: V rámci osmého ročníku soutěže středních a vysokých škol přinášíme jednotlivé práce studentů od těch nejlepších po ty méně úspěšné. Podívejte se tak spolu s námi na svět očima našich dětí. 104. místo získala studentka Petra Musilová z ISŠ Slavkov u Brna. ČTĚTE DÁLE!

101. DÍL - Ideální banka 21. století: Úvaha o pohodě, kterou nám banky přináší




Petra Musilová je studentkou Integrované střední školy Slavkov u Brna. Tato škola se naší soutěže i díky vysoké aktivitě učitele účastnila velmi široce. Petra Musilová přihlásila do soutěže svou textovou práci ve formě úvahy o ideální bance. Práci, kterou si Petra vysloužila 104. místo naleznete níže.

IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ:

Banka. Potřebná, opěvovaná i nenáviděná, důležitá i k ničemu. Co bychom dnes, v době moderní techniky bez banky dělali? Co bychom dělali, kdyby nám každý měsíc zaměstnavatel vysázel mzdu na ruku, my bychom osobně nebo přes poštu zaplatili veškeré platby jako je např. nájem, telefon, pojištění, jídlo a podobně. Žádné platby kartou, bezhotovostní převody, posílání peněz sem a tam bez mrknutí oka. Všechno pěkně osobně, jak tomu bývávalo kdysi. Je to dnes ještě vůbec představitelné? Pro život v 21. století už asi těžko. Velice rychle si dnešní člověk zvykl na pohodlí, které je mu nabízeno prostřednictvím bank. Možnost obsluhovat své prostředky pomocí počítače přes internet. Nebát se o své peníze, které by byly jinak uschované doma a přesto je mít stále k dispozici. V bance nám penízky pěkně leží a čekají, až je budeme potřebovat, aniž bychom si je fyzicky osahali. Prostě jsou tam, my to víme, stačí nám to a mnohým vyhovuje. Dnes své peníze již skoro nevidíme, jen pouze výpisem z účtu zjišťujeme stav svého konta. Svůj účet obsluhujeme pomocí počítače a do banky ani nemusíme docházet - téměř vše dokážeme vyřídit z pohodlí domova.

Někomu se může zdát, že banky jsou perfektní, ale není to až tak pravda. Jsme vlastně ochotni dávat bankám každý měsíc peníze za výběr z bankomatu, trvalé příkazy a inkasa? Já osobně si myslím, že by v dnešní době neměly banky vybírat poplatky od nás, z našich kapes. Žijeme v době, kdy se bez banky neobejde nikdo z nás. Jak dítě, které potřebuje třeba úrazové pojištění, tak i senior, který si platí pojištění domácnosti.

Dnes má navíc každá úřednice příkaz nabízet cokoliv, komukoliv, jakkoliv, jenom aby prodali další produkty banky, o které nestojíme a tím si nás víc zavázat. Nevím, jak ostatní, ale myslím, že budoucnost má opravdu vyřizování přes internet, kde nemusíme poslouchat, jak bez tohoto spoření nepřežijeme už ani den a jak je nutné investovat. Nebo myslíte, že se dá pořád všemu a všem věřit? Že chtějí opravdu jenom dobro vaše a ne to svoje? Udělejte si názor sami.

Partnerem soutěže IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ je dlouhodobě Air Bank, tedy banka, která na tuzemském trhu rovněž vyniká svou inovativností a snahou přinášet klientům neustále nová a efektivní řešení.

Air Bank

DALŠÍ SOUTĚŽNÍ PRÁCE SOUTĚŽÍCÍCH A INFORMACE O SOUTĚŽIL NALEZNETE ZDE!



101. DÍL - Ideální banka 21. století: Úvaha o pohodě, kterou nám banky přináší

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16456586864

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více