Kniha Patrika Nachera:
Můj dům, můj hrad


29. 04. 2020  00:16     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KNIHA KONEC FINANČNÍCH NEGRAMOTŮ V ČECHÁCH: Aneb investovat do bydlení značí přísloví - můj dům, můj hrad. ČTĚTE DÁLE!

Kniha Patrika Nachera: Můj dům, můj hrad




Můj dům můj hrad – aneb rozumná investice na jedné straně a snad jediný smysluplný důvod pro zadlužení na straně druhé je nákup vlastnického bydlení. Investice, i prostřednictvím prostředků z hypotéky (úvěr, který je jištěn nemovitostí), do bydlení, do nemovitosti, do půdy, do něčeho, na co si lze sáhnout, má svou logiku.

O tyto statky nemůžeme přijít, inflace je neznehodnotí (naopak), a navíc nám slouží. Buď v nich bydlíme, nebo nám vydělávají peníze na nájmu či je můžeme zúročit jako další zdroj příjmů v důchodovém věku (prodej, pronájem). Tedy model, kdy peníze (nějaké aktivum) pracují pro nás, a nikoliv my pro peníze. Na druhé straně musíme zůstat ostražití a při zemi, abychom nestavěli „vzdušné zámky“ a hypotéka nás nakonec neudusila (více u přísloví „Z deště pod okap“).

Můžeme se inspirovat, jak investují čeští milionáři a miliardáři. Je v jejich bytostném zájmu množit své bohatství bezpečně, ale přitom dynamicky a systematicky. Z údajů nedávného průzkumu (J&T Banka ve spolupráci s agenturou Perfect Crowd) vyplývá, že na prvních místech nejzajímavějších typů investic je zemědělská půda (34 %), nákup firem a stavebních pozemků (26 %), akcie zahraničních firem (25 %) či rezidenční nemovitosti (22 %). Na opačné straně žebříčku najdeme termínované vklady (1 %) nebo státní dluhopisy (4 %).

Další díly našeho seriálu o knize Konec finančních negramotů v Čechách si můžete přečíst ZDE!

KNIHU PATRIKA NACHERA SI MŮŽETE ZAKOUPIT PŘÍMO ZDE!

Konec negramotů



Kniha Patrika Nachera: Můj dům, můj hrad

Diskutovat (0)