Komentované zprávy bank:
Fio platí bez autorizace a Air Bank s novým spotem


11. 10. 2017  00:27     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL – KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Fio platí bez autorizace a Air Bank s novým spotem




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Klienti MONETA Money Bank investovali do podílových fondů již přes 11 miliard korun                                                                                    

Klienti Moneta Money Bank mají, jak se zdá, investiční apetit. Investice do podílových fondů, když má někdo zájem, proč ne. Na druhou stranu dosud podílové fondy svými výnosy moc neoslnily a reálný výnos buď celý nebo jeho velkou část požrala inflace, která je navíc letos na rekordních úrovních. Je ovšem pravda, že je to lepší, než nechávat peníze na běžném účtu, kde není žádný výnos a uložené prostředky navíc každým rokem ztrácejí svou hodnotu. Klientům Monety Money Bank tak můžeme popřát co nejvyšší výnos a spokojenost se svou investicí. My ostatní investujeme buď do nemovitostí, zlata, nebo uložíme peníze na spořící či termínované účty, nebo nejlépe do stavebního spoření.

Moneta Money Bank

Air Bank v neděli 1. října spouští nový televizní spot s pracovním názvem

Když Air Bank oznámí, že přijde s novým spotem, nebo reklamou, všichni tomu věnujeme pozornost a jsme zvědaví. Důvodem je fakt, že Air Bank to s reklamou a propagací opravdu umí. Přišla už totiž na to, že mnohem větší pozornost a zájem získá inteligentním vtipem, který ale popisuje reálnou situaci a reálné sdělení. Úkolem banky pak je, aby se reklama a očekávání lidí s ní spojená, až tak moc nelišily od reality ve chvíli, kdy klient navštíví pobočku banky nebo její internetové stránky. Tentokrát se Air Bank zaměřila na prezentaci skutečně a reálně flexibilní půjčky, která se klientovi přizpůsobí v různých životních situacích. Flexibilní půjčce jsme se už věnovali v jiném článku. Tady už nás jen bude zajímat co na to „tradiční bankéř“.

Air Bank

Fio banka umožňuje posílat některé platby bez autorizace

Posílat platby bez autorizace? Jedny může napadnout, co že to Fio banku napadlo nechat posílat platby bez potvrzení či zajištění. Druzí zase ocení, že odpadne jedna z formalit, která komplikovala odesílání plateb. Jak to tedy je? Fio banka pouze umožňuje klientům si autorizaci vypnout u plateb mezi vlastními účty klienta, nebo na zvolené účty klientem, nebo v případě nízkých částek. Opatření či možnost spíše klade nároky na odpovědnost klienta. Klient si může platby zjednodušit, ale je odpovědný za to, že tak činí na skutečně ověřené účty a pouze v určitých nízkých částkách. A tento přístup je určitě velmi správný. Nenásilnou formou učí klienty odpovědnosti a ti kdo se bojí, nechť si platby s autorizací sms ponechají. Za tento krok Fico banku oceňujeme.

Fio banka

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: Fio platí bez autorizace a Air Bank s novým spotem

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

15527973472

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více