Komentované zprávy bank:
Bezkontaktní bankomaty jedou a ČS v novém


01. 11. 2017  00:10     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL – KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Bezkontaktní bankomaty jedou a ČS v novém




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Bezkontaktní bankomaty jsou v Česku už jeden rok. Klienti Air Bank si je rychle oblíbili

I když už se jedná z pohledu Air Bank o rok starou záležitost, je to věc, která by být připomínána měla. Právě Air Bank byla první bankou, která spustila bezkontaktní bankomaty. Nyní už jí následují i banky jiné. Ty už ovšem vstupují do objevené řeky a tedy zavádí bezkontaktní bankomaty s mnohem nižším a menším rizikem. Air Bank se tak do historie zapíše jako průkopník a zakladatel bezkontaktních bankomatů v ČR. Výhody už jsme několikrát probírali. Jedná se o bezpečnější způsob výběru hotovosti, kdy nehrozí žádné kopírování karty či zjištění pinu pachateli. Zde se prostě stejně jako u platebního terminálu přiloží karta a zadá výše požadované částky. Vše bez přímého kontaktu karty s bankomatem, kdy jste ztráceli kartu ze svého dohledu. Nehrozí ani „sežrání“ karty bankomatem, což se také mnoha klientům stávalo.

Air Bank

ČSOB a ČSOB Pojišťovna nově nabízí Pojištění pravidelných plateb k bankovnímu účtu

Tento „trhák“ či „bomba“ jasně ilustruje, že pojistit je možné proti čemu komukoliv. Smyslem pojištění, ani existence pojišťoven není jak skromně tvrdí ochrana klientů, ale zisk a vytažení zbytečných peněz z kapes klienta. Pojišťovny mají pověst ústavů, kde při uzavírání smlouvy o pojištění vše slíbí, nic není problém a ve chvíli kdy mají plnit, považují každého klienta prakticky za podvodníka a často pak uplatní různé výluky z pojištění o nichž neměl klient ani páru. Ale negeneralizujme. Ne všechny pojišťovny  a ne všichni zaměstnanci pojišťoven jsou takoví. Pokud si myslíte, že pojištění takového typu zachrání vaší rodinu od problémů v případě ztráty zaměstnání nebo příjmu, klidně si to myslete a pojištění si udělejte. My doporučujeme spíše používat zdravý selský rozum, neriskovat a zadlužovat se tak, aby ani dočasný výpadek příjmů neohrozil splácení půjček či hypotéky. Než pojištění do kterého stejně nacpete tisíce korun, si raději ušetřete rezervu na několika měsíční splácení hypotéky, a máte vyřešeno také. Navíc ta rezerva vám zůstane i když se nic nestane, ale peníze které zaplatíte pojišťovně už neuvidíte.

ČSOB

Česká spořitelna vypsala soutěž na novou centrálu

Spořka se ale bude mít. Bude celá v novém. Doufáme, že centrála bude špičkově ekologické zařízení s minimální spotřebou tepla a dalších energií a bude mít propracovaný systém nakládání s odpady, vodou, papírem apod. To vše za účelem udržení titulu Zelená banka. A dále, že nové zařízení bude zcela bezbariérové, uzpůsobené i lidem s nejrůznějšími formami zdravotního postižení. To vše za účelem udržení titulu GEEN Vstřícná banka – Handicap Friendly. České spořitelně také přejeme co nejnižší náklady na pořízení nové centrály a co nejmenší počet víceprací. Tiše doufáme také, že tato velmi vysoká investice investovaná v České republice sníží výši dividendy, která odpluje v příštích letech do zahraničí. Tak tedy České spořitelně vše nejlepší.

Česká spořitelna

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: Bezkontaktní bankomaty jedou a ČS v novém

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více