Komentované zprávy bank:
Fio s nulovými poplatky na transparentu a KB pro zemědělce


29. 11. 2017  00:33     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL – KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Fio s nulovými poplatky na transparentu a KB pro zemědělce




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

ČSOB: Češi nemyslí na horší časy. Mezery ve znalostech světa financí mají dospělí i děti

Češi se zbytečně nezadlužují a ze svých příjmů zvládají pokrýt základní životní potřeby. Série průzkumů skupiny ČSOB však ukázala, že se lidé v přístupu ke svým penězům přesto dopouštějí chyb. Zhruba polovina rodin by například měla problém zaplatit nenadálý výdaj přes 10 tisíc korun. 

Ano, je to stále velký problém. Nejen nedostatečná finanční gramotnost, ale i neopatrnost a riskování vede k tomu, že je stále velký počet Čechů zadlužených, nebo že se dokonce nacházejí v exekuci či insolvenci. Díky systému oddlužení se sice stále více lidí dostává z dluhové pasti, ale jiní zase do ní padají. Chovat se zodpovědně přitom není tak těžké a složité. Chce to ale hlavně disciplínu a sebekontrolu a trpělivost, to ovšem mnohým lidem chybí. I proto se lidé zadlužují více než jsou schopni splácet, nebo se zadlužují v dobrých dobách a v těch zlých pak nejsou schopni splátky řádně a včas hradit. I proto banky vyzýváme, aby tématu finanční gramotnosti a odpovědného finančního chování věnovaly stále více pozornosti i prostředků.

ČSOB

Fio banka: Nulové poplatky za příchozí platby na transparentních účtech prezidentských kandidátů

V posledních dnech došlo ke zneužívání poplatkové politiky Fio banky úmyslným zasíláním malých částek, kdy naúčtovaný poplatek za příchozí platbu převýšil zaslanou částku. A protože chceme, aby všechny zaslané dary mohli prezidentští kandidáti použít pro volební kampaň, rozhodli jsme se neúčtovat poplatky za příchozí zahraniční platby (tuzemský platební styk je bez poplatku dlouhodobě) na transparentních účtech všech prezidentských kandidátů a politických stran a hnutí  u Fio banky.

Tak tu máme jedno aktuální téma. Platby poplatků za příchozí platbu, které se naplno projevili v prezidentské kampani. Znamená to, že kandidátům na prezidenta, chodili na účet korunové částky ze zahraničí, kdy pak byl přímo z transparentního účtu sražen poplatek za příchozí zahraniční platbu. Otázkou je, jestli by problém neměl být řešen komplexněji. Co na to řekne obyčejný takto postižený klient, kterému banka na rozdíl od prezidentských kandidátů nijak neuleví.

Fio banka

Komerční banka: Letos plánuje nové investice téměř 80% zemědělských společnosti

Hádejte proč právě Komerční banka řeší, jestli letos nějaký zemědělec plánuje nové investice, nebo prostě bude dál na poli okopávat krumpáčem nebo motykou. Správně, uhádli jste. Protože je na tom Komerční banka zainteresována. Komerční banka nabízí financování pro investice zemědělcům a podílí se na podobných projektech. Proto i průzkum podporující zájem o financování těchto investic je dobrým marketingovým nástrojem jak přitáhnout pozornost zemědělců k úvěrovým produktům Komerční banky. Však to už známe z jiných případů. Titulek slibuje zajímavé informace a průzkumy a z textu je pak jasné, kdo si to objednal a za jakým účelem právě takový průzkum vydal.

KB

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: Fio s nulovými poplatky na transparentu a KB pro zemědělce

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více