Komentované zprávy bank:
ČS s online hypotékou a RB má ráda podnikatelky


13. 12. 2017  00:42     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL – KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: ČS s online hypotékou a RB má ráda podnikatelky




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

MONETA Money Bank poradí na Zemi živitelce se žádostmi do Programu rozvoje venkova

Necelé dva měsíce zbývají českým zemědělcům na zpracování žádostí o dotaci z pátého kola Programu rozvoje venkova. Ten mezi úspěšné zájemce rozdělí 2,6 miliardy korun, z toho skoro polovina je určena pro oblast rostlinné a živočišné výroby. 

S dotacemi to není jednoduchá práce. Může to potvrdit každý kdo s nimi přišel do styku. Proto lze ocenit jakoukoliv expertní pomoc s bezvadnou přípravou žádostí o tyto dotace. Moneta Money Bank se navíc specializuje na financování projektů pro zemědělce. I tuto skutečnost můžeme vidět za touto snahou. Snad tedy banka pomůže co největšímu počtu zemědělců a žadatelů o dotace pro rozvoj venkova.

Moneta Money Bank

Raiffeisenbank nadále podporuje ženy podnikatelky

Raiffeisenbank, ve spolupráci s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) a komunitou ŽENY s.r.o., podporuje již třetím rokem projekt Podnikavá žena. Hlavním cílem dílčího grantového programu s názvem „Podnikavá žena roku“ 
je motivovat ženy v podnikání. Raiffeisenbank, jako titulární partner tohoto programu, připravila zajímavé výhody pro začínající podnikatelky. Mezi tyto výhody samozřejmě patří vedení podnikatelského účtu zdarma či podnikatelský úvěr bez poplatku za zpracování.

Ženy jsou náš poklad. Potřebují pomoc i podporu. Právě toho se chopila Raiffeisenbank a rozhodla se ve spolupráci s dalšími organizacemi podpořit podnikání žen. Smysl podpory je v tom, že banka poskytne ženám podnikatelkám některé své produkty za za zvýhodněných podmínek či zdarma. Těžko říci jestli nějaká žena bude nadšená z toho, že získala vedení podnikatelského účtu zdarma, nebo že jí banka poskytla úvěr bez poplatků. Tyto akce se objevují sem tam i u jiných bank a nejedná se tak o nic výjimečného, nebo vyloženě převratného. Bylo by asi zajímavé zjistit, jaký byl zájem o tyto zvýhodněné produkty ze strany podnikatelek. Podle toho by také mělo dojít k vyhodnocení úspěšnosti programu.

Raiffeisenbank

Hypotéku v ČS vyřídíte i bez návštěvy pobočky; se vším klientům poradí osobní hypoteční specialista

Od letošního léta mají všichni zájemci o hypotéku možnost vyřídit si financování bydlení, aniž by museli do pobočky. Nově si totiž kromě refinancování stávajícího úvěru mohou vyřídit online i nový hypoteční úvěr. V ideálním případě, pokud má zájemce připravené všechny potřebné dokumenty, může čerpat hypotéku již za dva dny. Po celou dobu vyřizování mu je k dispozici jeho osobní hypoteční specialista, který mu se vším poradí i mimo standardní pracovní dobu.

Že by se ledy pohnuly i u České spořitelny a tato banka začala skutečně mnohem více používat pro vyřízení a založení služeb své internetové bankovnictví? Zatím je právě toto doménou nízkonákladových a menších bank. V České spořitelně jsme dosud byli při sjednávání úvěrů či hypoték skutečně odkázáni na návštěvu pobočky a to nikoliv jen jednu návštěvu. Zajímavým prvkem je i využití hypotečního specialisty. Otázkou je, kolik takových specialistů spořitelna vyčlení a jak dlouho na ně budou klienti čekat. V každém případě pokud se takto služba osvědčí, není důvod proč bychom Českou spořitelnu neměli pochválit.

Česká spořitelna

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: ČS s online hypotékou a RB má ráda podnikatelky

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více