Finanční poradna BP:
Jaký je nejlevnější běžný účet v ČR


27. 05. 2019  00:56     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ SERIÁL - FINANČNÍ PORADNA SERVERU BANKOVNÍ POPLATKY: Čtenář se dotazuje jaký je nejlevnější běžný účet v České republice. ČTĚTE DÁLE!

Finanční poradna BP: Jaký je nejlevnější běžný účet v ČR




Jaký účet v České republice je nejlevnější? Odpověď je překvapivě jednoduchá. Nejlevnější a nejvýhodnější je účet, kde neplatíte vůbec nic. Takový účet už v zásadě nabízejí téměř všechny banky, které v České republice působí.

Dotaz čtenáře:

Dobrý den, můžete mi prosím sdělit, který běžný účet na trhu je nejlevnější a z jeho zřízení i nejlevnější za jeho vedení? A také jaký účet lze zřídit nejjednodušším způsobem. Uvažuji o rychlém zřízení účtu, ale nechci aby byl drahý, protože ho budu využívat pouze vyjímečně. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Přeji příjemný den,
děkuji za položení Vašeho dotazu. Poplatky za zřízení skutečně nejlevnějšího účtu v České republice a jeho vedení jsou nula. Tedy můžete bez problémů zřídit běžný účet i s jeho vedením bez jakéhokoliv poplatku či platby. Výběr máte rozmanitý. Můžete o bezplatný účet požádat jakoukoliv banku. Je třeba pouze dávat pozor, zda je vedení bez poplatku podmíněno splněním nějaké podmínky, nejčastěji používáním platební karty, minimální příjem na daném účtu, nebo udržování nějakého minimálního zůstatku. Pokud totiž podmínku nesplníte, nebo nebudete plnit, bude Vám bank strhávat daný poplatek z účtu. Případně můžete využít účtu u nízkonákladvých bank - Air Bank, Equa Bank, Fio, či mBank, kde máte zřízení i vedení bankovních účtů rovněž zdarma a bez podmínek. Zřízení účtu je dokonce možné on-line, bez návštěvy banky. Podrobnější informace o zřízení účtu a způsobu zřízení účtu či dalších podmínkách získáte u banky, kterou si pro zřízení účtu vyberete.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ DOTAZY A ODPOVĚDI V NAŠÍ PORADNĚ NALEZNETE ZDE!



Finanční poradna BP: Jaký je nejlevnější běžný účet v ČR

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více