Komentované zprávy bank:
ČSOB vodí seniory a ČS celá v novém


24. 01. 2018  00:35     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL – KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: ČSOB vodí seniory a ČS celá v novém




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

ČSOB: Jak se neztratit ve stáří? Odpovědi pro seniory i jejich rodiny přináší nový informační portál

Jakým potížím čelí sendvičová generace, která najednou pečuje o své děti i rodiče, a jak jí lze pomoci? Na tyto a další otázky hledali odpovědi účastníci diskusního setkání u kulatého stolu s názvem Problematika sendvičové generace, které uspořádal Institut pro veřejnou diskusi. S náročnou životní situací by měla lidem pomoci platforma Neztratitsevestari.cz, kterou spouští Domov Sue Ryder a hlavním partnerem je ČSOB.

Tento počin musíme pochválit. Směřuje ke zvyšování finanční gramotnosti a pomoc při péči o své rodiče či děti. Sendvičová generace je trošku zajímavý pojem, který nemusí každému úplně sedět. Pod sendvičem si lidé představují nezdravé jídlo a tedy i tlustého člověka baštícího fastfood. V jiném smyslu ale jde o lidi, kteří se musí věnovat jak péči o své děti, tak i péči o své stárnoucí rodiče. Tedy jejich zátěž a to i finanční je mnohem větší než zátěž mladých lidí, nebo lidí ve starším věku.

ČSOB

Česká spořitelna: Česká spořitelna začíná používat nové logo

Naší ambicí je postupně nahradit původní logo ve všech našich společnostech, pobočkách i distribuovaných materiálech. Po přechodnou dobu se tak budete moci setkat s oběma variantami loga.

Bezpečnost a ochrana vašich dat je pro nás prioritou, proto budete-li mít podezření, že jste obdrželi podvodnou zprávu, neváhejte se obrátit na naši zákaznickou linku 800 207 207, kde s vámi rádi vše ověříme.

Nové logo vám na první pohled přijde velmi povědomé. Ten charakter loga je prakticky stejný. Změnila se barva pozadí na modrou a výrazně se zvětšila první část názvu banky, tedy ČESKÁ spořitelna. Banka chce v současné době popularity Českých značek a výrobků participovat právě na slově, že je Česká. Česká určitě je. Je to tradiční známka, je jednou z nejrozšířenějších bank v tuzemsku a tradiční a konzervativní klientelu. Česká by však měla být i tím co dělá, tedy co nejvíce investovat v tuzemsku, a neodvádět pravidelně více než 90 procent zisku z Česká do zahraničí.

Česká spořitelna nová

Sberbank: Podnikatelé mají chuť investovat, brzdí je byrokracie a nedostatek zaměstnanců

Podle aktuálního průzkumu zpracovaného agenturou IPSOS pro Sberbank CZ mají malí a střední podnikatelé chuť investovat do svého podnikání, uvedlo to přes 90 procent z nich. Chtějí tak zvyšovat budoucí zisky a konkurenceschopnost. Brzdí je však přílišná byrokracie a nedostatek kvalifikovaných zaměstnanců.

Všichni si stěžuje na nedostatek zaměstnanců, který brání dalšímu růstu ekonomiky. Je však pochopitelné, že pokud směřujeme cíleně k nízké nezaměstnanosti, musí se s tímto stavem počítat a každý podnikatel by si tak měl zvyknout na to, že je nezaměstnanost nízká a personální politika nebude tak jednoduchá jako dosud. Řešit věc pouhým dovozem zahraničních dělníků, není nejlepší. Právě podnikatelé tak mají unikátní možnost digitalizovat a robotizovat výrobu či služby a zásadně zvyšovat produktivitu zaměstnanců. Není možné si stěžovat na nízkou produktivitu a současně si stěžovat na nedostatek zaměstnanců. Právě investicemi se produktivita zaměstnanců výrazně zvýší a to je také cesta k dosažení cíle.

Sberbank.JPG

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: ČSOB vodí seniory a ČS celá v novém

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více