Komentované zprávy bank:
KB cílí na podnikatele a Air Bank hraje s My Air


21. 02. 2018  00:57     Miroslav Zeman     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL – KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: KB cílí na podnikatele a Air Bank hraje s My Air




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Air Bank: Do aplikace My Air míří platby mobilem a další služby

Mobilní aplikace je místo, kde se dnes odehrává většina placení. Do budoucna toho bude ještě víc. Proto chceme, aby aplikace My Air byla pro placení ta nejlepší. Teď se díváme hlavně na to, jak vám zjednodušit platby mobilem a pomoct s nákupy.

Air Bank modernizuje a inovuje a to mohutně. Air Bank si také vytvořila a vyvinula pro snadné platby z mobilu vlastní aplikaci, kterou chce konkurovat aplikacím jiných bank. I proto se musela zaměřit na to, aby ovládání aplikace bylo intuitivní a velmi jednoduché. Placení mobilem je zajímavé pro stále větší skupinu klientů, protože k placení nepotřebují nosit u sebe platební karty a vše vyřeší přes mobil, který mají vždy u sebe.

Air Bank

ČSOB: Češi na loňské dovolené utratili o pětinu více, nejvíce v Itálii

Klienti ČSOB a Poštovní spořitelny loni na dovolených v průběhu měsíců června až srpna utratili o 20 % více než loni. Dále rostla popularita vybírání hotovosti na místě dovolené (25 %) a také placení kartou (60 %). Zvýšil se i počet bezkontaktních transakcí.

Lidé utrácejí nejen na zahraničních dovolených. Například tržby v maloobchodu, tedy útraty domácností se jen za listopad roku 2017 zvýšily o rekordních 7,8 procenta. Je tak logické, že Češi si právě i v době dovolených mohou dovolit utrácet více a více také využívat pro úhrady své platební karty, jejichž obliba stále roste. Pro lidi je tak používání karty výrazně bezpečnější a pohodlnější, než zajišťování směny a převoz velkých částech hotovosti do zahraničí. Třeba nám v blízké budoucnosti bude na dovolené stačit jen náš prst a tím také zaplatíme nebo vybereme z bankomatu.

ČSOB

Komerční banka: Podpora rozvoje podnikatelů bude společným cílem KB a AMSP ČR také v roce 2018

Komerční banka a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) prohloubily dlouholeté partnerství obou institucí v oblasti podpory rozvoje českých podnikatelů a jejich konkurenceschopnosti na evropském i světovém trhu a uzavřely rámcovou smlouvu o spolupráci na rok 2018.

Komerční banka se snaží být vůdčí bankou pro podnikatelskou klientu, kdy o tento titul soupeří dlouhodobě s ČSOB. I kvůli tomu, se Komerčka soustředí na akce, které jí mohou zvýšit v očích podnikatelů její prestiž. I v roce 2018 tak bude Komerční banka partnerem Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) a bude tak mít exkluzivní přístup k nejrůznějším informacím z oblasti potřeb a přání malých a středních podnikatelů.

KB

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: KB cílí na podnikatele a Air Bank hraje s My Air

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více