Komentované zprávy bank:
Moneta vydělává, Sberbank jde do škol


23. 03. 2018  00:42     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Moneta vydělává, Sberbank jde do škol




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Skupina MONETA: Konsolidované hospodářské výsledky za období od 1. ledna 2017 do 30. září 2017

Konsolidovaný čistý zisk ve výši 3,1 miliardy Kč. Dvouciferný růst díky skvělým výsledkům hypoték, úvěrů pro malé a střední firmy a komerčních investičních úvěrů.

I Moneta Money Bank zlepšila své hospodaření a zvýšila svůj zisk. Zvýšení je dokonce ještě výraznější, než v případě jiných, větších bank. Vyšší zisky u této banky nás těší i z důvodu, že se jedná už od loňského roku o Českou banku a tak zde není takový tlak na odliv zisků do zahraničí. I v případě, kdy banka s tuzemskými vlastníky, nebo převahou tuzemských vlastníků vyplácí dividendy, zůstávají tyto dividendy v České republice a mohou zde být také utraceny.

Moneta Money Bank

Sberbank: 4. ročník projektu Bankéři jdou do škol

Pod hlavičkou projektu České bankovní asociace „Bankéři jdou do škol“ vyrazili už po čtvrté vrcholoví manažeři bank mezi mladé lidi. V letošním ročníku se zaměřili na žáky osmých a devátých tříd základních škol napříč Českou republikou. Více než čtyřicet bankéřů ukázalo studentům, jaká nebezpečí jim na internetu hrozí, a představili základní pravidla bezpečného užívání internetu.

Banku za tuto aktivitu chválíme. Byli bychom samozřejmě raději, kdyby se jednalo o průběžnou akci a ne jen jednorázovou činnost, ale i za tu můžeme poděkovat. I jednotlivá návštěva bankéře ve škole, vzbudí u studentů a žáků zájem o problematiku bankovnictví a finanční gramotnosti. A to nemluvíme o tom, že finanční gramotnost by měla být povinným předmětem už na druhém stupni základní školy. V současné době jsou na tom právě žáci základních škol s finanční gramotností velmi špatně, což se bohužel promítá i do jejich finančních problémů v budoucnosti.

Sberbank.JPG

Skupina UniCredit a Evropská zaměstnanecká rada UniCredit podepsaly jako první v Evropě deklaraci o rovnováze pracovního a soukromého života

Skupina UniCredit společně s Evropskou zaměstnaneckou radou UniCredit jako první v evropském bankovním sektoru podepsaly společnou deklaraci o rovnováze pracovního a soukromého života. V dané deklaraci se obě strany zavázaly zlepšit sociální dialog v rámci skupiny UniCredit.

Toto je moc hezké, a moc tento přístup oceňujeme. Podobný přístup jasně ilustruje, že zaměstnavatel nemusí řešit pouze to jak dokonale vytěží zaměstnance, aby mu přinesl co nejvyšší zisk, ale zajímá ho také jak je spokojený, jak se plní jeho cíle a přání, protože jen spokojený zaměstnanec je dobrým zaměstnancem, což právě v této bance pochopili. Dostatečný rozsah a čas na soukromé aktivity tak mohou následně zvýšit výkonnost zaměstnance v zaměstnání.

UniCredit Bank

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: Moneta vydělává, Sberbank jde do škol

Diskutovat (0)