Komentované zprávy bank:
Fio vše zjednodušuje, mBank platí Android Pay


28. 03. 2018  06:51     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Fio vše zjednodušuje, mBank platí Android Pay




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

mBank přináší jako první placení mobilem Android Pay ve své mobilní aplikaci

První nízkonákladová banka u nás, mBank, dnes pro své klienty spouští službu Android Pay. Toto řešení pro platby mobilním telefonem má mBank jako jediná v České republice plně integrované do své čerstvé mobilní aplikace mBank 3.0, která je klientům banky k dispozici právě od dnešního dne. mBank zavedla Android Pay ve spolupráci se společností Google.

Tuto technologii a službu postupně zavádí i další banky. Jedná se o unikátní řešení a mBank lze pochválit za to, že právě ona je průkopníkem této technologie v naší zemi. Klientům se tak mnohem více zpříjemnilo a zjednodušilo placení u obchodníků. Není přitom pravidlem aby banky takto rychle podobné služby třetích poskytovatelů zaváděly do svých produktů a služeb.

mBank nová

Fio banka umožňuje posílat některé platby bez autorizace

Rychlejší a jednodušší odesílání peněz, s touto novinkou nyní přichází česká Fio banka. Do Internetbankingu přidala možnost posílat bez nutnosti autorizace platby mezi vlastními účty, na vybrané známé účty a také platby s menšími částkami.

Fio banka opět ukázala, že je velmi inovativní bankou. Ani ve třetím čtvrtletí Fio nezahálela a představila další vylepšení. Nově tak mohou klienti posílat ve svém internetovém bankovnictví platby bez autorizace. To znamená, že platby budou zadávány a realizovány mnohem rychleji a pohodlněji. Zjednodušení plateb by však nemělo nijak snižovat bezpečnost těchto plateb. Je mnoho klientů, kteří dávají jednoduchosti a snadnosti přednost před zbytečně přehnanou bezpečností. Nápad určitě chválíme a oceňujeme.

Fio banka

Air Bank: U hypoték nabízíme nově sazby 2,29 % a 2,49 %

Mluví se o tom, že doba rekordně levných hypoték začíná pomalu končit. I my bohužel musíme sazby kvůli vývoji na trhu mírně zvýšit. Pořád ale platí, že vzít si v dnešní době hypotéku se stále vyplatí a naše sazby dál patří mezi ty nejvýhodnější.

Banka čestně přiznává, že musí přistoupit ke zvyšování úrokových sazeb u hypoték, prostě proto, že ji k tomu nutí situace na trhu. Jednak své úrokové sazby zvyšuje i konkurence a jednak stále vyšší úrokové sazby ČNB nutí banky ke zvyšování i dalších sazeb. Bez zvýšení úroků by se banky dostaly postupně do ztráty. I přes současná zvýšení jsou ale úrokové sazby u hypoték stále velmi výhodné a hypotéka se stále vyplatí.

Air Bank

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: Fio vše zjednodušuje, mBank platí Android Pay

Diskutovat (0)