Komentované zprávy bank:
KB je opět chytřejší a Moneta platí s Android pay


03. 04. 2018  00:05     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: KB je opět chytřejší a Moneta platí s Android pay




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Sberbank CZ s výhodnějším pojištěním schopnosti splácet hypotéku

Sberbank CZ přináší svým klientům ve spolupráci s BNP Paribas Cardif Pojišťovnou novou generaci pojištění schopnosti splácet hypotéku. Výrazně rozšiřuje krytí u většiny pojistných rizik, mění výluky z pojištění ve prospěch klientů a zjednodušuje vstupní podmínky.

Pojištění na různé finanční produkty velmi často kritizujeme. Problémy bývají většinou ve chvíli, kdy má pojišťovna plnit. Zatímco v době uzavírání smlouvy není žádný problém a vše má jí zcela hladce, ve chvíli kdy má pojišťovna platit začne hledat důvody, proč platit nemusí. Je to otázka nejen nejrůznějších výluk, ale i dalších pojistných podmínek. I pojištění schopnosti splácet hypotéku má svá pro a proti. Vždy je ale lepší být odpovědný, mít rezervu na úhradu hypotéky a můžete si tak ušetřit velké množství finančních prostředků za pojištění.

Sberbank.JPG

MONETA Money Bank dnes spustila placení mobilem prostřednictvím Android Pay

MONETA Money Bank pokračuje v rozšiřování svých služeb v oblasti digitálního bankovnictví. K dnešnímu dni spustila pro své klienty možnost placení tím, co mají nejčastěji po ruce – mobilním telefonem, a to prostřednictvím aplikace Android Pay. Díky ní lze mít všechny své debetní a kreditní karty MONETA Money Bank bezpečně v mobilním telefonu. Zásadní novinku ve svém digitálním portfoliu připravila MONETA Monety Bank v úzké spolupráci se společností Google.

I Moneta se přidává k aktivním bankám a umožňuje svým klientům platit systémem Android Pay. Banka se tak nebrání modernizacím ani novým technologiím a to i v případě, kdy tyto technologie nepochází přímo od ní. Jiné banky mívají právě s tímto dosti velké problémy. Jedná se o další z řady modernizací a inovací, které banka dlouhodobě svým klientům přináší, což velmi oceňujeme.

Moneta Money Bank

Komerční banka: I inkaso může být „chytré“

Komerční banka spustila novou službu pro své klienty – tzv. chytré inkaso. Nová služba dokáže výrazně snížit riziko neprovedení inkasa, aniž by o takové situaci klient nebyl včas informován. Novinka nabízí například předvyplněný formulář pro zadání povolení inkasa, možnost autorizovat každé inkaso zvlášť nebo zasílání SMS či mailových zpráv o neprovedených inkasech s důvody jejich neprovedení.

Přiznám se, že ač má Komerční banka chytré inkaso, já v této chvíli moc chytrý nejsem a nevím o co může konkrétně jít. Proto si musím zprávu Komerční banky podrobněji přečíst…Takže když je inkaso chytré, tak umí podle KB zasílat sms či mailovou zprávu o neprovedení inkasa, nabízí formulář pro zadání povolení k inkasu apod. No, není to nic převratného, ale nějaký posun vpřed to určitě je. Proto nemusíme pořád jen kritizovat.

KB

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: KB je opět chytřejší a Moneta platí s Android pay

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více