Komentované zprávy bank:
PS myslí na horší časy, Sberbank investuje nově


11. 04. 2018  00:17     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: PS myslí na horší časy, Sberbank investuje nově




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Poštovní spořitelna: Češi nemyslí na horší časy. Mezery ve znalostech světa financí mají dospělí i děti

Češi se zbytečně nezadlužují a ze svých příjmů zvládají pokrýt základní životní potřeby. Série průzkumů skupiny ČSOB však ukázala, že se lidé v přístupu ke svým penězům přesto dopouštějí chyb. Zhruba polovina rodin by například měla problém zaplatit nenadálý výdaj přes 10 tisíc korun. To souvisí s jejich neznalostí světa financí. Téma finanční gramotnosti se přitom netýká jen dospělých. Děti hospodaří s penězi už od první třídy. Samy hodnotí svoji schopnost hospodařit střídmě a chtějí se dozvědět více, proto vyrážejí odborníci ČSOB za dětmi přímo do škol a pomáhají tak rodičům i učitelům s jejich vzděláváním.

Finanční gramotnost a její zvyšování je jedním k nejdůležitějších úkolů, které náš server Bankovní poplatky má. Proto také vítáme a kladně hodnotíme každou aktivitu, která vede ke splnění tohoto cíle a zvyšuje gramotnost lidí. Problémem právě a konkrétně poštovní spořitelny je, že na jednu stranu deklaruje podporu zvyšování finanční gramotnosti a souvisejících produktů a na druhou stranu zase tuto aktivitu narušuje a nabádá svými bezduchými kampaněmi s trpaslíky, aby si lidé bezmyšlenkovitě půjčovali.

Poštovní spořitelna

Sberbank CZ nově nabízí pravidelné investování¨

Sberbank CZ svým klientům nově přináší produkt pravidelného investování, a to již od 500 Kč měsíčně. Investice jsou tak přístupné širokému spektru klientů, včetně začínajících investorů. Nabízí zajímavé a stabilní výnosy v delším období s nižším rizikem kolísání hodnoty. K dispozici jsou fondy v korunách.

Musíme ocenit jako dobrý nápad. Banka tak z klientů nedoluje desetitisíce a statisíce korun, ale vše řeší velmi pohodlným způsobem. Klient posílá 500,- Kč, případně více a banka pak tyto prostředky investuje. Klient nenese nějaké kritické riziko a nemusí se o investici vůbec starat, současně ani nemusí na investici posílat velké prostředky, které musel před tím uspořit. Velmi dobrý nápad. Investovat tak mohou i lidé s nižšími příjmy a nenechávat své peníze bez výnosu ležet na běžném účtu.

Sberbank.JPG

UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a UniCredit Bulbank jsou podle časopisu The Banker nejlepšími bankami pro privátní klienty na Slovensku a v Bulharsku

Ocenění nejlepšího privátního bankovnictví v roce 2017 na Slovensku a v Bulharsku získaly banky UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia a UniCredit Bulbank. Prestižní ocenění časopisu The Banker převzali zástupci banky na slavnostním ceremoniálu ve čtvrtek 26. října 2017 v Londýně. Privátní bankovnictví UniCredit Bank uspělo v hodnocení patnácti světových nejvýznamnějších osobností bankovnictví. Porota posuzovala jak kvalitativní, tak i kvantitativní ukazatele.

Je to zajímavé. Banka se tiskovou zprávou pochlubila, že se stala nejlepší bankou na Slovensku a Bulharsku. Je jasné, že UniCredit působí i v dalších Východoevropských zemích. Jde však o to, jakou přidanou hodnotu má pro klienty v tuzemsku ocenění banky v zahraničí. Až se UniCredit Bank stane někdy nejlepší bankou v USA, budeme z toho všichni určitě nadšení.

UniCredit Bank

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: PS myslí na horší časy, Sberbank investuje nově

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více