Kniha Patrika Nachera:
Ježkovi oči


27. 06. 2018  00:27     Patrik Nacher     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KNIHA KONEC FINANČNÍCH NEGRAMOTŮ V ČECHÁCH: Co si můžeme představit pod pojmem ježkovi oči? Možná se budete divit. ČTĚTE DÁLE!

Kniha Patrika Nachera: Ježkovi oči




Ježkovy oči – aneb v kontrastu s absurdními příběhy, kdy pojišťovny pod nejrůznějšími výmluvami neplnily (viz přísloví „Stokrát nic umořila osla“), vyznívá dost paradoxně to, že se významně rozšiřuje okruh věcí, předmětů a situací, na které se lze dnes pojistit. Jedna pojišťovna například nabízí, pro mě dost neuvěřitelné až úsměvné, pojištění proti únosu a vydírání, kde hlavním účelem je krýt veškeré výdaje na výkupné, vyjednavače, ztrátu příjmu, lékařské služby, náklady na detekci a odstranění štěnic a elektronického odposlouchávacího zařízení, forenzní analýzu v důsledku pojistné události, public relations, odměnu informátorovi. Ano, čtete správně, to jsem si opravdu kvůli této knize nevymyslel. Omlouvám se, ale okamžitě mi naskočilo přísloví „kdo má viset, ten se neutopí“. Ale co bych se tu rozepisoval, nechme promluvit samotnou nejmenovanou pojišťovnu z její tiskové zprávy:

Ačkoliv by se mohlo krytí únosu pro výkupné jevit jako klíčový aspekt tohoto pojištění, produkt poskytuje i ochranu proti dalším hrozbám namířeným proti společnostem, jejich zaměstnancům, rodinným příslušníkům, případně dalším pojištěným osobám – těmi mohou být např. vydírání s hrozbou způsobení fyzické či materiální újmy, zavlečení počítačového viru do systémů pojištěného a další. V rodinné variaci produktu je kryté i zmizení osob. V případě pojistné události je pak kryté jak samotné výkupné, tak také vyjednávací konzultanti, tlumočníci, náklady na komunikaci, elektronický monitoring, ušlá mzda, náklady na zvýšenou ostrahu, nebo i zdravotnické služby oběti pojistné události a další, při realizaci nejhoršího scénáře je zde i plnění pro případ smrti a závažného trvalého tělesného poškození – toto vše ve standardní formě krytí.

 



Kniha Patrika Nachera: Ježkovi oči

Diskutovat (0)