Komentované zprávy bank:
RB a její nanebevzetí a Moneta řeže do podnikání


29. 06. 2018  00:12     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: RB a její nanebevzetí a Moneta řeže do podnikání




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

V jarní kampani dává MONETA Money Bank podnikání nový říz

MONETA Money Bank spustila začátkem března novou komunikační kampaň na podporu neúčelové půjčky Expres Business nezajištěný, která garantuje výhodné úročení 5,9 % ročně, a to bez ručení nemovitostí. Produkt je určený živnostníkům, svobodným povoláním a malým firmám a banka chce tímto krokem posílit svoji pozici šampiona ve financování v těchto segmentech. Kampaň připravila agentura Kaspen/Jung von Matt.

Víte jak dává banka podnikání říz? No nejde to jinak než v nadsázce v rámci reklamy a propagační kampaně. V tomto případě banka propaguje půjčky pro podnikatele s dle ní výhodným úročením. Oznámený úrok ale není nějak extra výhodný a nejedná s o bombu, kterou bychom možná u banky čekali. Přejeme tedy Monetě ať se i nadále cítí šampionem ve financování malých a středních podnikatelů. Jiné banky by s tímto označením určitě nesouhlasily.

moneta-money-bank-logo

Dobrá rána Raiffeisenbank pomáhá Dobrému andělovi

Raiffeisenbank pořádá již několik let v rámci svých golfových a tenisových aktivit charitativní akci s názvem „Dobrá rána pomáhá“. Díky tomuto projektu mohou účastníci svým vynikajícím sportovním výkonem ovlivnit konečnou výši finančního daru banky na dobročinné účely. Také v loňském roce naši nejlepší amatérští hráči Raiffeisenbank Czech golf amateur tour i klienti banky přispívali svými údery pod par jamky či rychlými a precizními tenisovými servisy na dobrou věc. Celkově tak Raiffeisenbank letos nadaci DOBRÝ ANDĚL věnovala z akce „Dobrá rána pomáhá“ částku ve výši 480 200 korun.

Necelých pul milionu korun zajistila RB nadaci Dobrý anděl. Udělala to přitom zajímavým způsobem. V rámci sportovní akce hráčů tenisu a golfu přispěli hráči právě na potřeby nadace Dobrý anděl. Částka půl milionu korun sice není nějak zvlášť přelomová, banka by určitě měla na více, ale každou částku věnovanou na dobročinné účely musíme ocenit.

Raiffeisenbank

Při platbách po Evropě už nebude možné zvolit formu poplatku

Od 13. ledna 2018 bude Poštovní spořitelna u převodů do členských států EU/EHP měnit klientem uvedený kód úhrady poplatků OUR nebo BEN na povinný kód úhrady poplatku SHA (poplatky banky plátce hradí plátce, ostatní poplatky hradí příjemce). Plníme tím směrnici Evropské unie (EU) 2015/2366, která se vztahuje na platby ve všech měnách.

Věc už snad bude do budoucna přehlednější. Lidé se totiž často divili, že v případě že jim přijde platba ze zahraničí, tak se jim strhne poměrně vysoký poplatek a to i za odesílatele. Nyní by měla být věc jasnější a poplatky banky příjemce hradí příjemce a poplatky banky odesílatele si prostě hradí odesílatel. Čert vezmi směrnici, která to má zavádět, důležitý by měl být zdravý selský rozum.

Poštovní spořitelna

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: RB a její nanebevzetí a Moneta řeže do podnikání

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více