Komentované zprávy bank:
Moneta nás nakrmila a RB ve zlatém standardu


04. 07. 2018  00:24     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank:Moneta nás nakrmila a RB ve zlatém standardu




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu GEEN Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

V Komerční bance strmě roste počet plateb zadávaných přes QR kód

V minulém roce vzrostl u klientů Komerční banky (KB) na dvojnásobek počet plateb zadávaných přes QR kód. Měsíčně je tímto jednoduchým a rychlým platebním nástrojem zadáno přes 35 tisíc plateb. Aktivně QR Platby využívá více než 21 tisíc klientů.

Tato zpráva je důkazem toho, že se inovace bankám vyplácí a je o ně postupně velký zájem. To platí i o placení prostřednictvím QR kódů. Jak to funguje? Prostě načtete do zařízení qr kód, ideálně do chytrého mobilu, a veškeré platební údaje se vám automaticky načtou, pak už jen stačí odkliknout tlačítko a je zaplaceno. Klient tak nemusí složitě kopírovat nebo si pamatovat čísla účtů, variabilní symboly apod. Vše je ukryto v příslušném QR kódu.

Dobrovolníci z MONETA Money Bank upekli dobroty za více než 120 000 Kč

MONETA Money Bank předala neziskové organizaci Cesta domů šek na 121 886 Kč. Částka, kterou vybrali zaměstnanci banky v rámci dobrovolnické aktivity „Pečeme srdcem“, podpoří domácí hospic a poradnu pro nevyléčitelně nemocné a jejich rodiny.

Charitativní pečení a prodej sladkých i slaných dobrot probíhaly po celý rok 2017 a zapojily se do něj zaměstnanecké týmy různých oddělení banky v Praze a v Ostravě. Neziskovou organizaci Cesta domů si jako příjemce pomoci vybrali počátkem loňského roku zaměstnanci z několika různých organizací, s nimiž banka v rámci svých CSR aktivit spolupracuje. V charitativním pečení bude MONETA Money Bank pokračovat i v roce 2018.

Tedy dobroty za 120 tisíc jsem si ještě nikdy nedal. Ale určitě si na nich nejen klienti banky náležitě pochutnali. Opět se jedná o originální nápad jak zapojit zaměstnance do charitativních akcí banky. Zaměstnanci banky tak získají zcela jiný a přímý náhled na to komu se pomáhá a jaká má ta jejich aktivita konkrétní dopady na pomoc potřebným lidem. Pokud je navíc tato aktivita spojena se zábavou a netradičním pojetím akce, je věc příjemná jak zaměstnancům, tak bance, která může věc náležitě odpropagovat, tak těm, kterým se touto akcí pomáhá.

Privátní klienti Raiffeisenbank mohou nově investovat i do zlata

Od března letošního roku nabízí Raiffeisenbank klientům privátního bankovnictví Friedrich Wilhelm Raiffeisen (FWR) možnost investovat do zlata. Investiční komoditu ve formě certifikovaných zlatých slitků a mincí o ryzosti 24 karátů banka dováží z Vídně. Raiffeisenbank klientům umožní zlato nejen nakupovat a uchovávat v bezpečnostní schránce, ale také prodávat.

Exkluzivní klienti mají možnost investovat své prostředky do zlata. Tato investice je stále více oblíbenější. Zlato je jako komodita poměrně stabilní investice, která nepřináší výraznější rizika. Zlato totiž nemá tendenci z důvodu jeho omezeného množství tendenci výrazně klesat nebo kolísat jako to známe v případě ropy, nebo elektrické energie. Pokud tedy máte zájem o zlaťáky, nebo zlaté cihličky se kterými se budete po nocích v posteli mazlit, staňte se klientem Rafffeisenbank.

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank:Moneta nás nakrmila a RB ve zlatém standardu

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více