Komentované zprávy bank:
PS a PSD2 a UniCredit s Valentýnem


13. 07. 2018  00:54     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: PS a PSD2 a UniCredit s Valentýnem




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Poštovní spořitelna: Informace k novým službám, které přinese PSD2

PSD2 (Payment Services Directive 2) je směrnice Evropského parlamentu a Rady EU přijatá v roce 2015. Nový zákon o platebním styku č. 370/2017 Sb., který vstoupí v účinnost 13. 1. 2018, převádí tuto směrnici do legislativy ČR.

Technické požadavky pro ověření třetích stran, jednotlivých klientů i pro spolehlivé předávání samotných příkazů mají být detailně definovány tzv. Regulatory Technical Standards – k jejich schválení Evropským parlamentem zatím bohužel nedošlo, právní rámec tak není kompletní.

To je skvělá zpráva ne. Zajímalo by mně, kolik klientů banky ji skutečně četlo. Takto podaná zpráva je úplně zbytečná, protože jí žádný normální a obyčejný člověk nemůže rozumět. Pokud měla banka potřebu takovouto informaci zveřejnit, měla to udělat prostřednictvím vysvětlení a přiblížení svým klientům. Samotné zveřejnění nějakého dokumentu, navíc takového charakteru je pak zcela bezpředmětné a nemá vůbec žádný praktický význam. Pro klienta má pak zcela nulovou vypovídací hodnotu.

Poštovní spořitelna

FÉR spoření PLUS s oceněním Finanční produkt 2017

Spořicí účet FÉR spoření PLUS od Sberbank CZ se umístil na 3. místě v kategorii spořicích účtů soutěže Finanční produkt 2017, kterou vyhlašuje renomovaný finanční portál Finparáda.cz. Sberbank CZ tak potvrdila pozici banky, která dlouhodobě poskytuje jedno z nejvyšších úročení vkladů, její spořicí účet obhajuje stupně vítězů již po několik let v řadě.

Fér spoření PLUS získalo v soutěži Finanční produkt 2017 třetí místo. No není to první příčka, ale i tak se jedná pro banku této velikosti a významu o poměrně velký úspěch. Banku je skutečně nutné pochválit za výši úroků u spořících účtů, které patří k nejvyšším na trhu. Banka tak ukazuje, že umí specializovat a v produktech na které se specializuje patří ke špičce, nebo k nejlepším na trhu.

Sberbank CZ - 2D logo - horz

Češi oslaví Valentýna romantickým jídlem, za večeři utratí až 1 000 korun. UniCredit Bank přinese klientům při platbě kartou v restauraci až 20% slevu

Restaurace budou letos na Valentýna praskat ve švech. Vyrazit za kvalitním jídlem u svíček se chystá každý třetí český pár, celkově přitom u nás Valentýna slaví dvě třetiny lidí. A za romantickou večeři utrácíme rok od roku více. Zatímco loni to bylo v průměru 700 korun, letos podle průzkumu UniCredit Bank plánuje většina do romantiky u jídla investovat ještě o tři stovky více. Banka zároveň v rámci karetního věrnostního programu U-šetřete připravila pro své klienty až 20% slevu na valentýnskou útratu v restauracích.

To je vtipné, banka přijde s průzkumem, který se tradičně tváří nestranně a bezelstně a z nějž vyplývají docela zajímavé závěry, aby se na zprávě přiživila. Nebo tedy spíše poskytla dárek klientům? No když použijete platební kartu z které má banka určitě nějaký profit, tak dostanete slevu v restauraci v době Valentýna 20 procent. Tak příští rok v únoru na Valentýna hurá do restaurace a nezapomenout zaplatit kartou. Takže si předem zjistěte, zda se v dané restauraci platit kartou dá.

UniCredit Bank

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: PS a PSD2 a UniCredit s Valentýnem

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více