Komentované zprávy bank:
RB s Rolls Roycem a Sberbank naděluje


27. 07. 2018  00:16     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: RB s Rolls Roycem a Sberbank naděluje




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Raiffeisenbank obměňuje svou „Rolls-Royce“ kartu

Kreditní Kartu MasterCard World Elite začala Raiffeisenbank nabízet klientům svého privátního bankovnictví Friedrich Wilhelm Raiffeisen (FWR) již v roce 2012. Na základě aktuálních potřeb klientů nyní tuto vysoce prestižní kreditní kartu nahrazuje kartou debetní. Nová karta zaujme exkluzivním designem se stříbrným logem MasterCard, jehož použití je limitováno právě pro nejprestižnější karty.

Tato zpráva je příkladem módního využívání platebních karet. Mít kartu jako frajerskou záležitost je docela úsměvné, ale někteří lidé si na tom potrpí. Mít kartu ve zlaté, nebo diamantové barvě, se znakem svého oblíbeného sportovního klubu, nebo své oblíbené značky, s vyznačeným jménem je prostě pro někoho hrozně cooool. Pro banku pak tento fenomén je natolik významný, že se jí vyplatí o tom vydat i tiskovou zprávu. Tak VIP klientům této banky zdar!

Raiffeisenbank

Sberbank CZ loni rozdělila přes 418 tisíc Kč na charitativní projekty

Především prostřednictvím nadačního fondu Sberbank CZ v roce 2017 podpořila 11 projektů částkou 418 354 Kč. Příspěvky banky směřují prostřednictvím neziskových organizací na konkrétní pomoc zejména ohroženým dětem a ženám, zdravotně postiženým, seniorům, na podporu vzdělávání, finanční gramotnosti a ekologických projektů.

418 tisíc korun není kdovíjaká částka. V praxi by stačila tak na jeden lepší invalidní automatický vozík. Když se ještě tato částka rozdělí mezi 11 projektů, nepořídí se z toho téměř nic. Ale nebuďme nevděční. I mnohem větší banky podporují charitativní projekty obdobnými částkami, takže to není zase až tak hrozné, jak to může na první pohled vypadat a bance za podporu charitativních projektů určitě poděkujme.

Sberbank CZ - 2D logo - horz

mBank spouští novou reklamní kampaň. Hlavním hrdinou je hvězda z talentové soutěže, trapnokouzelník Richard Nedvěd.

Přední digitální banka mBank koncem ledna spouští novou reklamní kampaň. Je zaměřená na mobilní aplikaci mBank 3.0, díky které mají klienti mBank jako jedni z prvních možnost realizovat mobilní platby pomocí Android Pay. Hlavní tváří nové kampaně se stal známý "trapnokouzelník" Richard Nedvěd z populární talentové show.

Trapnokouzelníkem určitě nešlápla banka vedle. Je ale z toho konceptu vidět, že se mBank inspirovala reklamami Equa Bank, nebo Fio, kde reklamním kampaním dominují známé osobnosti, které se sami vypracovali mezi elitu. Lidé si pak reklamní kampaň prostřednictvím těchto osobností a jejich šarmu lépe pamatují a ztotožňují si je s danou bankou. Doufejme jen, že banka nebude stejně jako trapnokouzelník stejným způsobem kouzlit se svými produkty a klienty.

mBank nová

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: RB s Rolls Roycem a Sberbank naděluje

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více