Komentované zprávy bank:
Sberbank vede kampaň a RB pojišťuje


22. 08. 2018  00:14     Miroslav Zeman     komentáře (0)

KOMENTOVANÉ TISKOVÉ ZPRÁVY Z BANK: O čem nás naše banky informují? A jak moc jsou jejich tiskové zprávy zajímavé? Podíváme se na ně trochu veselýma a trochu kritickýma očima. ČTĚTE DÁLE!

Komentované zprávy bank: Sberbank vede kampaň a RB pojišťuje




Komentované zprávy nejsou přesnými či seriózními zprávami o krocích bank a jejich náplni. Jedná se o odlehčený komentář a ironizování tiskových zpráv z bank, které jsou často strohé, vážné a banky se v nich rády nekriticky chválí. Reakce některých zástupců bank na naši novou rubriku svědčí o faktu, že výše uvedený smysl této rubriky zatím nepochopili. Připomínáme, že se nejedná o aktuální zpravodajství, ale o výběr zpráv z předchozího čtvrtletí, které jsou zajímavé ke komentování a zároveň mohou sloužit k hodnocení bank v našem projektu Vstřícná banka.

Tento týden jsme vybrali následující zprávy, které banky vydaly v předchozím čtvrtletí. Čtěte!

Raiffeisenbank ohodnocena jako nejkvalitnější poskytovatel životního pojištění

Raiffeisenbank si k titulu nejpřívětivější banky roku 2017 nově připisuje další. Podle společnosti Market Vision, která každoročně realizuje studii zaměřenou na nabídku životního pojištění na tuzemském trhu, je totiž Raiffeisenbank nejkvalitnějším poskytovatelem těchto služeb. Vysoké hodnocení si banka vysloužila zejména v oblasti osobního jednání s poradcem, kde Index Kvality Obsluhy dosáhl až 80 %. Úspěch sklidily také bankovní pobočky.

Je skvělé vědět, kdo nabízí nejkvalitněji životní pojištění. Jedná se o náročný produkt s nímž jsou spojena mnohá rizika a mnohé omyly a legendy, proto je skvělé, když někdo poskytuje tuto službu profesionálně s ohledem na zájmy klienta a teprve ve druhé či třetí řadě s ohledem na provizi. Je dobře, že si právě tato banka hlídá a řádně vybírá své pojišťovací poradce, kteří zastupují její dobré jméno a nenechává klienty napospas agresivním pojišťovacím, zprostředkovatelským firmám.

Raiffeisenbank

Sberbank CZ spouští novou kampaň na FÉR půjčky

Kampaň Sberbank CZ se nese v duchu stávajícího kreativního konceptu „Na penězích záleží“, ale s novým motem: „Mít jeden druhého je víc než peníze. Ale každý si občas potřebuje půjčit.“ Klientům od 11. února 2018 nabídne FÉR půjčku s nejnižší sazbou 4,8 % a garancí lepší sazby.

Půjčka se sazbou 4,8 procenta patří skutečně k těm nejvýhodnějším. Alespoň u nákladů na financování úvěru na penězích skutečně záleží a proč platit více, když si můžu mezi velkou konkurencí bank vybrat půjčku nejvýhodnější. Uvidíme jak dlouho si bude moci Sberbank dovolit garanci lepší sazby, zvlášť ve chvíli kdy se očekává růst úroků ze strany České národní banky a obecně růst úroků u většiny úvěrů.

Sberbank CZ - 2D logo - horz

UniCredit se připojuje k iniciativě Hodina Země 2018 ve 13 zemích

Skupina UniCredit v sobotu 24. března zhasne v půl deváté večer na 60 minut světla v 77 svých budovách ve 13 zemích (Rakousko, Bosna a Hercegovina, Chorvatsko, Česká republika, Maďarsko, Německo, Itálie, Rumunsko, Rusko, Srbsko, Slovensko, Bulharsko a Velká Británie). Bude to jedenáctý rok za sebou, kdy se UniCredit připojí k Hodině Země, celosvětové iniciativě organizované Světovým fondem na ochranu přírody (World Wildlife Fund, WWF). Cílem je upozornit veřejnost na klimatické změny, které vážně ohrožují naši planetu.

Joo, UniCredit Bank se připojí k hodině země, což se projeví zhasnutím světel na 60 minut v 77 budovách. Otázkou je jestli je nutné o této aktivitě vydávat tiskovou zprávu, ale když už, měla by si dát banka pozor, aby ji v době úplné tmy nějaký lupič nevykradl. Přece jen bude všude tma, a banka navíc na zhasnutí v přesný termín sama upozorňuje ve své tiskové zprávě. Ale vážně. Je dobře, že se i banky podílejí na ochraně životního prostředí, byť se tak děje i symbolickými akcemi jako je tato.

UniCredit Bank

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ KOMENTÁŘE TISKOVÝCH ZPRÁV BANK NALEZNETE ZDE!

Maskot palec dolů



Komentované zprávy bank: Sberbank vede kampaň a RB pojišťuje

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více