Kniha Patrika Nachera:
Když levá ruka neví, co dělá pravá


31. 10. 2018  00:23     Patrik Nacher     komentáře (0)

STŘEDEČNÍ SERIÁL - KNIHA KONEC FINANČNÍCH NEGRAMOTŮ V ČECHÁCH: Jak to asi funguje, když levá ruka neví co dělá pravá? Asi je to pěkný chaos. ČTĚTE DÁLE!

Kniha Patrika Nachera: Když levá ruka neví, co dělá pravá




Svět spotřebitelů, zákazníků a klientů, tedy čtenářů této knihy, je dnes plný rozporů a kontrastů, a i přesto to všechno tak nějak funguje. Ne nadarmo se říká, že „protiklady se přitahují“. Tak si pojďme některé z nich popsat, abychom je třeba lépe pochopili, pokud to chápat vůbec lze.

Když levá ruka neví, co dělá pravá – aneb nemáme se nesmyslně zadlužovat, na druhé straně ale často slýcháváme z médií rady od odborníků a jiných mudrlantů, že máme jako spotřebitelé více utrácet a nakupovat, aby se kola ekonomiky dala do pohybu. Tak jak to tedy je? Když nemám v peněžence dost peněz, mám si na to utrácení snad půjčovat? Je to tak trochu schizofrenní situace. Ministerstvo financí prodávalo státní dluhopisy, aby lidé uložili a zhodnotili svoje prostředky, naproti tomu ČNB oslabením koruny chtěla zvýšit inflaci, aby lidé peníze neukládali, ale naopak utráceli. Čert aby se v tom vyznal. Znamená snad ekonomický růst postavený na růstu naší spotřeby, že nás čeká růžová budoucnost? Kdyby kupříkladu byly Vánoce a s tím spojená nákupní horečka každý měsíc, byly by tržby vyšší a ekonomický růst by dosahoval Himalájských vrcholků a my všichni bychom se pak následně díky tomu topili v bohatství a blahobytu? Každý, předpokládám, intuitivně cítí, že nikoliv.

Další díly našeho seriálu o knize Konec finančních negramotů v Čechách si můžete přečíst ZDE!

NOVOU KNIHU PATRIKA NACHERA SI MŮŽETE ZAKOUPIT PŘÍMO ZDE!

Konec negramotů



Kniha Patrika Nachera: Když levá ruka neví, co dělá pravá

Diskutovat (0)