5 situací, ve kterých se vám půjčka skutečně vyplatí


02. 10. 2019  10:17     BezvaFinance     komentáře (0)

Sjednání půjčky je v dnešní době jednodušší než vyřízení nové občanky. Vše zvládnete vyřídit online a peníze si navíc můžete nechat poslat na účet, takže kvůli ní v podstatě ani nemusíte vytáhnout paty z domu. Přestože je sjednání úvěru tak jednoduché, ne vždy vaši situaci opravdu vylepší - někdy tomu může být právě naopak. Jak ale vypadá taková situace, kdy se půjčka opravdu vyplatí? Níže najdete několik příkladů. Mějte však na paměti, že nic není jednoznačné, a to, zda pro vás bude půjčka výhodná, záleží především na konkrétním stavu vašich financí.

5 situací, ve kterých se vám půjčka skutečně vyplatí




  1. Zařizujete si nové bydlení

Stavba, rekonstrukce a zařizování nového bydlení patří mezi ty nejnákladnější záležitosti, které nás v životě potkají, a jen málokdo má dostatek vlastních prostředků k tomu, aby to zvládl na vlastní pěst. V takovém případě je na místě sáhnout po úvěru, nejčastěji v podobě hypotéky, a s jeho pomocí uhradit náklady spojené s budováním vašeho příbytku. Dá se totiž předpokládat, že vám bydlení bude sloužit stejně tak dlouho nebo ještě déle, než jaká je doba splácení půjčky, což je jeden ze základních ukazatelů výhodnosti půjčky.

  1. Dostali jste nabídku, která se neodmítá

Už delší dobu uvažujete o koupi nového či ojetého vozu a najednou se vám naskytla mimořádně výhodná, avšak časově omezená nabídka? V takovém místě by nebankovní půjčka mohla být taktéž na místě, avšak pouze v případě, že máte stabilní příjem, a tak i jistotu, že ji budete schopni splácet. Opět také záleží na konkrétních okolnostech a na tom, zda danou věc opravdu potřebujete nebo se jedná jen o marnivé rozhodnutí. V druhém případě bude lepší dát od půjčky raději ruce pryč.

  1. Potřebujete rychle získat peníze

Vstoupily vám do cesty nečekané výdaje v podobě nedoplatku za energie nebo rozbitého domácího spotřebiče, který je potřeba opravit? Pokud nemáte vlastní finanční rezervu, kterou byste pro tyto účely mohli využít, tak pro vás skutečně bude tím nejlepším řešením půjčka, a to ta nebankovní. V bankách se totiž půjčují hlavně vyšší částky a navíc tu schvalovací proces bývá tak zdlouhavý, že než by vám půjčku schválili, už by dávno vypršela splatnost vašich faktur.

  1. Chybí vám jen pár tisíc

V situacích, které jsme zmínili v předchozím bodě, obvykle nebývají potřeba statisíce a často stačí jen půjčka 5000 Kč k tomu, aby člověk nasedl zpátky do sedla. Jestliže máte stabilní práci a tím pádem i příjem a jen se vám nepodařilo v rámci jednoho měsíce vyjít s výplatou kvůli nákladům, se kterými jste nepočítali, může se pro vás nebankovní půjčka skutečně stát vysvobozením. Jen si nezapomeňte vše dobře spočítat, abyste se za měsíc nedostali do té stejné situace.

  1. Potřebujete finance ke zlepšení svých poměrů

Jednou z posledních situací, kdy se půjčka může skutečně vyplatit, jsou takové chvíle, kdy vám v podstatě poslouží jako investice. Příkladem může být zaplacení školení, díky kterému vám v práci zvýší plat, nebo nákup vozu, se kterým se dostanete do nové, lépe placené práce. Mohou to naopak být i situace, které vám ve finále peníze ušetří jako například instalace solárních panelů. Výhodnost se však samozřejmě liší v závislosti na konkrétním případu.



5 situací, ve kterých se vám půjčka skutečně vyplatí

Diskutovat (0)