97. díl - Ideální banka 21. století:
Na všechno postačí jeden doklad


11. 01. 2016  00:42     Miroslav Zeman     komentáře (0)

PONDĚLNÍ A PÁTEČNÍ SERIÁL - IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ: Soutěže studentů středních a vysokých škol za rok 2014 již byla vyhodnocena a byly předány ceny, my však pokračujeme v představování soutěžních prací studentů. Lucie Kramperová chce ideální banku, kde vám na vše bude stačit jeden doklad.

97. díl - Ideální banka 21. století: Na všechno postačí jeden doklad




Lucie Kramperová je studentkou Střední průmyslové školy sdělovací techniky v Praze. Text soutěžní práce se zabývá především jednou významnou službou banky a to akceptace jednoho jediného dokladu, který bude klientům stačit na vyřízení veškerých požadavků v rámci banky, ale i státních úřadů a dalších institucí. Jednalo by se o takovou skutečně funkční OpenCard v bance. Člověk by si tak na tento doklad mohl cokoliv stáhnout a kdekoliv se identifikovat. Nápad vynesl Lucce 98. místo mezi 172. soutěžními pracemi.

Seznamte se s prací Lucky Kramperové sami v textu níže:

Nejideálnější v roce 2020 by bylo, kdyby měli všichni obyvatelé České republiky jen jeden doklad, který by suploval jak občanský průkaz, tak řidičák, pas a zejména kartičku zdravotní pojišťovny. Tímto univerzálním dokladem by se každý prokazoval nejen v bance, ale i na všech státních úřadech i na příklad Policii ČR. Tento univerzální doklad by byl samozřejmě ve správě nějaké státní databáze a každý obyvatel by si mohl sám určit, co si do něj pod nějakým přiděleným kódem nahraje. Například číslo účtu své banky, režijní průkazku na dopravu, třeba i průkazku do knihovny. Všechny platby by si každý pod zmíněným kódem sám autorizoval a nemohlo by tak dojít k žádnému podvodu. To znamená, že by se tímto způsobem zadávaly veškeré platební příkazy, vyřizovali se půjčky, stavební spoření, pojistky, povinné ručení za auto, důchod, platby elektřiny a plynu, platby za mobilní operátory atd. Všechny instituce by na základě tohoto univerzálního kódu sjednávali veškeré produkty pro daného člověka. Ten by se doma, nebo jakémkoliv místě, podíval do počítače či do jiného zařízení - např. aplikace ve svém chytrém mobilním telefonu a každý by se hned dozvěděl, co by potřeboval. Žádná instituce firma či pojišťovna by tedy nemusela posílat poštou, či emailem veškeré informace o produktech. Myslím, si že by tento univerzální doklad pomohl spoustu lidem a dost věcí v životě by usnadnil. Mě samotné vadí kolik průkazů, kartiček a platebních karet mám. Jeden průkaz by podle mě bohatě na hromadu věcí stačil. Díky němu by bylo vše jednodušší, přehlednější a bezpečnější.

INFORMACE O SOUTĚŽI A PROJEKTU IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ V ROCE 2015 NALEZNETE ZDE!

Maskot OFFICIAL



97. díl - Ideální banka 21. století: Na všechno postačí jeden doklad

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16456351200

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,1550
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4670
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8270
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3610
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,6875
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4000
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0552
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více