A je tu zase Silvestr..


31. 12. 2018  09:12     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Naše redakce serveru Bankovní poplatky přeje všem našim čtenářům, ale i všem co nás zatím nečtou, ale v budoucím roce jistě začnou, všechno nejlepší v novém roce 2019. Také jste si všimli jak rok 2018 hrozně rychle utekl?

A je tu zase Silvestr..




Vždy se o Silvestru objevuje otázka, zda je vůbec co slavit. Další rok našeho života uplynul jako voda, se všemi svými radostmi i starostmi a přichází další, o němž vůbec nevíme co nám přinese. Oslavy tohoto typu jsou také pojímány často poměrně divoce a výrazně se zvyšuje spotřeba alkoholických nápojů.

Toto dilema jsme ale vyřešili. Neslavíme to, že jsme o rok starší, nebo že další rok z našeho života odešel do nenávratna, ale slavíme naše předsevzetí.Slavíme snahu o to být zase o něco lepší, byť na to zlepšení potřebujeme zase další rok. Nemělo by samozřejmě zůstat pouze u oslavy předsevzetí, ale i o jejich naplnění. Nemusíme přitom tradičně jen hubnout, nebo přestat kouřit či pít alkohol, ale můžeme se zavázat, a snažit se o to, aby jsme se chovali lépe k blízkým lidem. Abychom jim dokázali přinést zase něco nového, udělat je šťastnějšími a spokojenějšími. Aby se jim prostě i v tom novém roce dobře, nebo i lépe žilo.

Pokusme se v tom novém roce vydolovat co nejvíce výjimečných a vzácných okamžiků, které si dokážeme zapamatovat a které pro náš život přináší něco nového, zajímavého a krásného nebo vzrušujícího.

A nyní se upřímně zahleďme a zavzpomínejme kolik takových událostí jsme v tomto končícím roce zažili. Zavzpomínejte na končící rok 2018 od ledna do prosince a vylovte v paměti vzpomínky na události tohoto roku, které si pamatujete. Vytáhněte je z šedi stereotypních událostí, vytáhněte je ze záplavy všedních pracovních dní a okamžiků. A spočítejte je. Bude jich víc než v roce 2017? Bude na zážitky a takové okamžiky bohatší rok, který přichází? Je víc těch okamžiků, které spíše vyvolávají nepříjemné pocity, nebo naopak více těch, které jsou pro vás příjemné a při vzpomínce se usmějete?

Je velmi důležité udělat si rekapitulaci končícího roku a případně si i zapsat nejdůležitější okamžiky. Byla by škoda nechat si tento rok uplavat v historii bez toho, aby vám ve vzpomínkách či pro další život a jeho lepší kvalitu něco přinesl a ovlivnil váš život i do budoucna. 

Maskot hurá



A je tu zase Silvestr..

Diskutovat (0)


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více