Absurdita - ach ta bankovní korespondence... Aktualizováno.


12. 02. 2013  15:13     BP.com     komentáře (0)

Korespondence s bankou není levná záležitost, obzvlášť když ke pravidelná. A co teprve když vám banka pošle dva výpisy v jedné zásilce (tj. za jedno poštovné), ale účtuje je jako zásilky dvě? AKTUALIZACE: Problém byl úspěsně vyřešen.

Absurdita - ach ta bankovní korespondence... Aktualizováno.




Dobrý den,

.

mám dva úvěry. Jeden ze srpna 2009 a druhý z února 2010 - podcenila jsem finanční náročnost stavby a už to nešlo navýšit částku prvního úvěru, ale jen si vzít další, takže všechno platím dvakrát. :-( Z účtu si tedy v bance stáhnou každý měsíc dvakrát sumu 170,- Kč, celkem 340,-Kč.

Co je ale opravdu zajímavé: za zasílání výpisů poštou mají v sazebníku 20,- Kč. Já mám tedy dva hypotéční úvěry, jejichž výpisy mi posílají v jedné obyčejné zásilce, ale zasílání si účtují za každý úvěr zvlášť. Pokud má banka stejné poštovné jako zbytek národa, ušetří každý měsíc z poplatku 20 Kč cca 10 Kč na poštovném a 1 Kč za obálku. Pokud po vložení obou výpisů váha dopisu stoupne nad 50 g a tedy poštovné stoupne  na 14 Kč, stále banka ušetří měsíčně alespoň 6 Kč na poštovném a cca 1 Kč za obálku z 20 Kč. Krom toho vkládání dvou výpisů do jedné obálky, by mělo při manipulaci vycházet levněji než vkládání dvou výpisů do dvou různých obálek.

Položka ceníku se jmenuje přímo "zasílání výpisu poštou", tudíž částka poštovného je jeho nepochybnou součástí a měla by mi být alespoň ve výši přímého nákladu na jedno poštovné vrácena.

Mimoto se hned poptám, jak si pořídit zasíláni mailem, které je zdarma.
.

Zdraví vás

IN

AKTUALIZACE:

Dnes mi HB telefonicky naprosto bez problémů změnila zasílání na e-mailem, a to kupodivu zdarma. Díky za medializaci.

IN



Absurdita - ach ta bankovní korespondence... Aktualizováno.

Diskutovat (0)