Absurdní poplatky platíme i u pojišťoven. Vyjdou vás na stovky korun


23. 06. 2016  00:16     Miroslav Zeman     komentáře (0)

Absurdní nebo nejabsurdnější poplatky se nám vybaví v souvislosti s bankami a bankovními produkty. Poplatky se však již tolik neřeší v souvislosti s pojištěním a pojišťovnami, ačkoliv pojišťovny nové, absurdní poplatky potají zavádí. ČTĚTE DÁLE!

Absurdní poplatky platíme i u pojišťoven. Vyjdou vás na stovky korun




Absurdní poplatky nalezneme i u pojišťoven

Společnost Broker Trust a článek na serveru iDnes.cz přinesly informace o praktikách tuzemských pojišťoven, které potají zavádějí nové, absurdní poplatky, které se naopak v obdobné podobě u bank již po mnoho let postupně ruší. O mnoha dalších spíše absurdních poplatcích klienti pojišťoven ani neví, protože je na tyto skutečnosti zprostředkovatelé logicky neupozorňují.

Poplatek za předčasné ukončení smlouvy o životním pojištění činí stovky korun

Jedním z těchto absurdních poplatků je poplatek za předčasné ukončení smlouvy o investičním životním pojištění. Poslední dobou se totiž stále více zvyšuje počet předčasných ukončení smluv k tomuto produktu a pojišťovnám se toto samozřejmě nelíbí. Vymyslely tedy způsob, jak klientům předčasnou výpověď smlouvy znepříjemnit. Ve velkém rozsahu tak pojišťovny začaly zavádět tento poplatek do svých sazebníků nebo ho zvyšovat. Poplatek se nejčastěji pohybuje na úrovni několika stovek korun, v extrémním případě činí několik tisíc korun.

Účel světí prostředky. Pojišťovny jdou opačnou cestou než banky

Pojišťovny jdou tak za svým cílem bez ohledu na postoje či pohledy svých klientů. O poplatku se přitom nezmiňují ani zprostředkovatelé, kteří se snaží poskytování negativních informací o produktu spíše minimalizovat. Nový klient si tak musí vyhledat poplatek v sazebníku pojišťovny nebo přímo ve smlouvě, aby věděl, kolik ho předčasné ukončení smlouvy bude stát.

Poplatky se tak začínají nadužívat i v oblasti pojištění. Zatímco v bankovním sektoru se jde opačnou cestou a to formou snižování či rušení absurdních poplatků, které je vyvoláno i úspěšnou kampaní serveru Bankovní Poplatky, v oblasti pojistek zaznamenáváme zcela opačný trend.

Vývoji poplatků v pojištění se tak budeme i nadále věnovat a budeme sledovat vývoj těchto poplatků, které považujeme za protiklientské a účelové.

Kolik zaplatíte na poplatku u jednotlivých pojišťoven?

O tom, že se nejedná o nějaký okrajový problém, ale poměrně drahou záležitost dokazuje i přehled výše tohoto kritizovaného poplatku. U Allianz zaplatíte minimální 500 korun, u AXA zaplatíte 100 korun, u České podnikatelské pojišťovny uhradíte 500 korun, u Kooperativy rovněž 500 korun, u Met Life Europe uhradíte dokonce 500 až 2000 korun podle termínu ukončení smlouvy.

VÝSLEDKY ANKETY O NEJABSURDNĚJŠÍ BANKOVNÍ POPLATEK NALEZNETE ZDE!



Absurdní poplatky platíme i u pojišťoven. Vyjdou vás na stovky korun

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12582702480

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více