Aegon penzijní fond se nezúčastní druhého pilíře reformy penzí


04. 12. 2012  10:38     ČTK     komentáře (0)

Aegon Penzijní fond se nezúčastní druhého pilíře penzijní reformy. Fond o tom dnes informoval s tím, že hlavním důvodem je nejistota, zda se podaří získat dostatečný počet zájemců o vstup do druhého pilíře.





Aegon 12. října obdržel od ČNB povolení k činnosti penzijní společnosti a licenci k provozování penzijního připojištění prostřednictvím transformovaného fondu. Vznikne tak Aegon Penzijní společnost, která bude spravovat peníze klientů ve třetím pilíři penzijního spoření. Neúčast ve druhém pilíři již dříve oznámily z fondů nabízejících penzijní připojištění ING PF a AXA PF. Licenci umožňující účast ve druhém pilíři dostaly vedle Aegon PF také PF České spořitelny, ČSOB PF Stabilita, PF České pojišťovny, PF Komerční banky, Generali, Allianz a Raiffeisenbank. Ta je mezi nimi jediná, která zatím neposkytovala penzijní připojištění.

.

Nové fondy na rozdíl od těch současných už nebudou ručit za to, že případný prodělek nesníží úspory klienta, nebudou ani vyplácet polovinu naspořených peněz po 15 letech. Nabídnou ale odvážnější investiční strategie s vidinou možného vyššího zhodnocení. Hlavním důvodem změny fungování penzijních fondů je požadavek na účetní oddělení majetku účastníků penzijního připojištění od majetku akcionářů fondů. Mezinárodní finanční koncern Aegon patří mezi největší světové společnosti v životním pojištění, penzijním připojištění a správě aktiv. Působí ve více než 20 zemích Ameriky, Evropy a Asie. V Česku zahájil Aegon obchodní činnost v dubnu 2005 jako specialista na prodej především investičního životního pojištění. V roce 2007 vznikl Aegon Penzijní fond.



Aegon penzijní fond se nezúčastní druhého pilíře reformy penzí

Diskutovat (0)


Vinou spících peněz na neúročených účtech Češi od počátku roku přišli o

44977582364

Devizová kalkulačka

Vypočítat

Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2620
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,7020
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8330
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5365
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,9990
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4050
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0774