Air Bank chystá bezkontaktní výběry, v Česku je zatím nikdo neumí


06. 04. 2016  13:05     Tisková zpráva     komentáře (0)

Air Bank plánuje v Česku ještě letos spustit bezkontaktní výběry z bankomatů. Lidé si díky tomu budou moci vybírat peníze pouhým přiložením bezkontaktní karty nebo nálepky ke čtečce. Bezkontaktní čtečky do budoucna umožní i výběry s pomocí mobilních telefonů vybavených technologií NFC. Žádná banka zatím bezkontaktní výběry v Česku nenabízí.

Air Bank chystá bezkontaktní výběry, v Česku je zatím nikdo neumí




„Češi si placení bezkontaktními kartami hodně oblíbili, roste i počet míst pro bezkontaktní placení. Proto chceme lidem nabídnout i možnost bezkontaktních výběrů, aby mohli stejně rychle a pohodlně vybírat i peníze z bankomatů,“ říká Jaromír Vostrý, produktový manažer Air Bank.

Air Bank už v Praze a Brně postavila první tři bankomaty, které jsou čtečkami pro bezkontaktní výběry vybaveny. A chystá se stavět další. Ke spuštění bezkontaktních výběrů ale dojde až během několika měsíců. Jejich zprovoznění totiž vyžaduje softwarové úpravy na straně dodavatele bankomatů Wincor Nixdorf a společnosti Global Payments, která transakce z bankomatů zpracovává.

Česko je bezkontaktní velmocí, bezkontaktní výběry ale zatím nikdo nenabízí

Bezkontaktní výběry zatím v Česku žádná banka nenabízí. Češi přitom v používání bezkontaktních karet patří mezi evropské rekordmany. Podle statistik Sdružení pro bankovní karty vydaly banky v Česku do konce roku 2015 přes 8 milionů bezkontaktních karet. Na celkovém počtu vydaných karet tak už bezkontaktní karty tvořily víc než 70 %. Roste také zájem o bezkontaktní nálepky.

„Bezkontaktní nálepky jsme spustili loni v listopadu a jen během prvního týdne si o ni zažádalo téměř 10 tisíc klientů. Její výhodou je, že se dá nalepit na telefon nebo klíčenku a při platbě v obchodě už pak není potřeba vytahovat ani peněženku,“ doplňuje Jaromír Vostrý.

Kromě zájmu lidí o bezkontaktní karty a nálepky roste i počet míst, kde s nimi mohou lidé bezkontaktně platit. Jen v loňském roce se počet míst umožňujících bezkontaktní placení zvýšil o 39 % na 69 tisíc. Počet samotných bezkontaktních terminálů se zvýšil o 25 % na 90 tisíc.

Air Bank už v Česku odstartovala možnost volby konkrétních bankovek při výběru

Air Bank pomáhala vylepšovat výběry z bankomatů už při svém startu před čtyřmi lety, když jako první přišla s možností výběru libovolných bankovek. Dnes už podobnou službu nabízí několik bank.

AIR BANK JE GENERÁLNÍM PARTNEREM NAŠEHO PROJEKTU PRO ZVYŠOVÁNÍ FINANČNÍ GRAMOTNOSTI STUDENTŮ STŘEDNÍCH A VYSOKÝCH ŠKOL - IDEÁLNÍ BANKA 21. STOLETÍ. VÍCE O PROJEKTU SE DOZVÍTE ZDE!



Air Bank chystá bezkontaktní výběry, v Česku je zatím nikdo neumí

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12462823664

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3210
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4030
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8690
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5540
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8400
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0907
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více