Air Bank má 20 tisíc zákazníků


11. 03. 2012  23:30     tz     komentáře (1)

Po necelých čtyřech měsících od startu má Air Bank dvacet tisíc zákazníků. Ti přicházejí především z velkých bank. Více než osmdesát procent zákazníků má spořicí účet, s nejvyšším úrokem na trhu ve výši 2,5 % a doživotní TOP3 garancí. Běžný účet má polovina zákazníků, přičemž stále více z nich používá Air Bank jako hlavní banku.





I díky reklamní kampani, která odstartovala na začátku ledna, se Air Bank daří překonávat vlastní rekordy v počtu nově založených účtů za den. Lidé o účet v Air Bank žádají většinou po internetu (přes 60 % všech žádostí). Velký zájem i o pobočky, kde nakonec většina zájemců o účet podepíše smlouvu (také téměř 60 %). Při otevření pobočky v pardubickém AFI Palace 1. března si také založilo nejvíce lidí účet během jednoho dne.

Roste i počet žádostí o využití Kodexu mobility klienta. Ten umožňuje převést účet z původní banky, včetně nastavení trvalých příkazů a inkas, podpisem jednoho formuláře. Třetina klientů, kteří tímto způsobem přišli k Air Bank, měla dříve účet u České spořitelny. Následují ČSOB, Komerční banka a Raiffeisenbank. O využití Kodexu mobility klienta požádalo i několik zákazníků mBank, která ke Kodexu mobility nepřistoupila. Těmto zákazníkům pomáhá Air Bank s přechodem ručně.

Air Bank se zavázala uhradit klientům přímé náklady, které mohou mít se změnou banky v případě že, využijí Kodexu mobility. Zrušení účtu sice v České republice nesmí být zpoplatněno, ale některé banky to obcházejí účtováním absurdních poplatků za zrušení trvalých příkazů či inkas.

Z třinácti poboček, které Air Bank v tuto chvíli má, byla nejúspěšnější ta ve Vodičkově ulici v Praze. Na druhém místě je brněnská pobočka na rohu Joštovy a Moravského náměstí, následovaná pražskými pobočkami v Palladiu a Edenu. Tímto pořadím ale zřejmě zamíchá nově otevřená pobočka v Pardubicích. Během nejbližších týdnů otevře Air Bank pobočky v Ostravě v centru Nová Karolina a v Plzni na Americké třídě.

Nejvíce zákazníků má Air Bank z Prahy a středočeského kraje. Následují Jihomoravský a Moravskoslezský kraj. Air Bank zatím používá více mužů než žen, ale tento poměr se postupně vyrovnává. Nejvíce zákazníků má mezi 25 až 40 lety. Ostatní věkové skupiny jsou zastoupené rovnoměrně.



Air Bank má 20 tisíc zákazníků

super
super!...
Diskutovat (1)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12626326688

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více