Air Bank má již 60 000 klientů, ti s běžnými účty uspoří více


11. 09. 2012  13:00     tz     komentáře (0)

Společnost Air Bank dnes oznámila, že po uplynutí devíti a půl měsíce od svého startu získala již přes 60 tisíc klientů. Blíží se tak počtu 70 tisíc klientů, které plánovala získat do konce letošního roku. Klienti mají u Air Bank uloženo již více než 23 miliard korun a od startu banky si ke svým účtům přilepšili na úrocích o 224 milionů korun. Více přitom uspořili ti, kteří mají u Air Bank současně běžný a spořicí účet.





„Klient, který má u nás běžný i spořicí účet, může kdykoliv, zdarma a bez omezení převádět peníze z jednoho účtu na druhý. Všechny volné finanční prostředky tak může kdykoliv přesunout na spořicí účet a zhodnocovat je jedním ze tří nejvyšších úroků na trhu. V případě potřeby je může bez sankcí či výpovědních lhůt zas převést zpět na běžný a ihned používat,“ říká Erich Čomor, generální ředitel společnosti Air Bank.

 

V praxi to znamená, že přestože si klienti Air Bank ukládají do banky v průměru přes 380 tisíc korun, mohou si dovolit mít na běžných účtech jen okolo 9000 korun. Zbytek nechávají vydělávat. Aktivní klient Air Bank přitom za měsíc uskuteční v průměru osm plateb kartou, dvě platby přes internet a tři výběry z bankomatu.

 

Podle údajů České národní banky (ČNB) činil průměrný zůstatek na běžném účtu na konci loňského roku 67 tisíc korun. Klientům Air Bank se tak díky jednoduchému propojení běžného a spořicího účtu daří uvolňovat na spoření v průměru o 58 tisíc korun více.

 

„Za každých 10 tisíc korun, které se našim klientům podaří uvolnit z běžného účtu na spořící, získají ročně na úrocích až 250 korun. Pokud k nám tedy přešli od jiné banky a podařilo se jim uvolnit z běžného účtu na spoření 58 tisíc korun, dostanou jen za letošní rok navíc až patnáct set korun,“ vysvětluje Erich Čomor.

 

Vysoce úročený spořicí účet a jeho propojení s účtem běžným je i jedním z důvodů, proč k Air Bank přechází stále více klientů i od konkurenčních bank. Přechod jim Air Bank navíc sama usnadňuje takzvaným kodexem mobility. V rámci něho jim na nový účet sama bezplatně převede jejich trvalé příkazy a inkasa s původním nastavením. Postará se rovněž o všechny související formality včetně zrušení účtu u stávající banky. Do dnešního dne využilo kodexu mobility k přechodu k Air Bank téměř 2200 klientů, z toho 400 jen za srpen.



Air Bank má již 60 000 klientů, ti s běžnými účty uspoří více

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

16363934656

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

60


ČÍSLO TÝDNE - 60 právě tolik miliard korun investovaly tuzemské firmy do online reklamy na internetu. Je to rekordní částka, která potvrzuje výrazné zvýšení zájmu o reklamu na internetu nejen v České republice.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,2390
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,6230
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8460
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,3705
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 25,8130
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4150
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0724
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více