Air Bank mění trh - spořicí úročení běžných účtů a výběry na obchodních místech Sazky


27. 03. 2013  21:33     TZ     komentáře (0)

Přinášíme dvě tiskové zprávy, které referují o tak dramatických pozitivních změnách na bankovním trhu, že vám tyto tiskové zprávy přinášíme agregovaně a hned na homepage. Dole pod textem je pak vložena prezentace z tiskové konference.

Air Bank mění trh - spořicí úročení běžných účtů a výběry na obchodních místech Sazky




Air Bank začne od dubna úročit běžný účet stejnou sazbou, jako spořicí.

Air Bank přichází po spořicím účtu s TOP3 garancí a půjčkou s odměnami za včasné splácení s dalším útokem na velké banky. Od dubna začne jako jediná banka úročit běžný účet stejnou sazbou s TOP3 garancí, jakou úročí spořicí účet. Od začátku příštího týdne se tak budou peníze klientům zhodnocovat aktuální roční sazbou 1,8 % i na běžných účtech. Ostatní banky přitom své běžné účty úročí nejčastěji sazbou 0,01 %. Na rozdíl od jiných bank budou klientům všechny peníze v Air Bank vydělávat.

„Na běžných účtech v Česku spí téměř 700 miliard korun, které dnes klientům kvůli nízkému úročení nic nevydělávají. Naopak zaplatí spoustu peněz na poplatcích, ročně okolo 14 miliard korun. Po převedení svých běžných účtu k nám jim mohou od dubna všechny peníze vydělávat. Přitom je budou moci používat k placení nákupů a úhradám úplně stejně jako doposud,“ říká Erich Čomor, generální ředitel Air Bank.

Air Bank bude na běžném účtu úročit vklady až do výše 100 000 korun. Pro získání úročeného běžného účtu nebudou muset klienti dělat nic zvláštního. Stačí, když budou svůj běžný účet přirozeně používat a zaplatí alespoň pětkrát do měsíce platební kartou. Aby si mohli klienti novinku vyzkoušet, budou mít první čtyři měsíce úročení na běžném účtu úplně všichni bez ohledu na počet karetních plateb.

Air Bank ruší poplatek za odchozí platby a zlevňuje i další služby

Vedle úročeného běžného účtu potěší Air Bank své klienty také dalším snižováním a rušením některých poplatků. Od 1. dubna zruší u Malého tarifu pětikorunové poplatky za odchozí platby do jiných bank v České republice. Přestane také účtovat poplatek za výběr hotovosti při platbě v obchodě (CashBack) nebo poplatek za změnu PIN karty u bankomatu. Měsíční poplatek u Velkého tarifu sníží z původních 150 na 100 korun. U obou tarifů pak sníží z 200 korun na 100 korun poplatky za výběry z bankomatů mimo Evropskou unii a za zahraniční platby.

Pro klienty s běžnými bankovními potřebami, kteří ale očekávají něco navíc

Air Bank také v souvislosti s dubnovými novinkami potvrdila, že i nadále bude klientům poskytovat TOP3 garanci u spořicího účtu. Ta klientům zajišťuje vždy jeden ze tří nejvyšších úroků mezi bankovními spořicími účty. Současně však s čtyřměsíčním předstihem oznámila, že kvůli svému zaměření na klienty s běžnými bankovními potřebami bude od srpna TOP3 garanci poskytovat jen na vklady do výše 1 milionu korun. Zůstatky nad milion korun bude klientům úročit také, ale nižší sazbou. Tato změna se však 91 procent klientů Air Bank vůbec nedotkne. „Od začátku chceme být nejlepší bankou pro klienty s běžnými bankovními potřebami, kteří od své banky očekávají vynikající služby a osobní přístup, nepotřebují však privátní bankovnictví ani investice do zlata. Díky vysoce úročenému běžnému účtu bude od dubna zbytečné používat jakoukoliv jinou banku, protože pro většinu klientů budeme nejvýhodnější bankou v České republice,“ uzavírá Erich Čomor.

Klienti Air Bank mohou od dubna k výběru peněz využívat i 4300 míst Sazky.

Air Bank také v dubnu spustí mobilní aplikaci pro telefony iPhone. Klienti Air Bank budou mít od dubna ještě lepší přístup k hotovosti než dnes. Jako první budou moci k výběrům peněz využívat kromě bankomatů i více než 4300 míst společnosti Sazka. To je přibližně stejný počet míst, kolik mají všechny ostatní banky dohromady bankomatů. K vyhledávání nejbližších míst Sazky v okolí budou moci využít i novou mobilní aplikaci. Air Bank na začátku dubna spustí mobilní aplikaci pro telefony iPhone, připravuje již také verzi pro Android.

„Díky nové službě si budou moci klienti Air Bank vybírat peníze takřka na každém rohu, například v trafikách, na čerpacích stanicích, v různých obchodech a na řadě dalších míst kromě poboček České pošty. Jednorázově si budou moci vybrat až 3000 korun. Do této částky se dnes v praxi vejde 80 procent všech uskutečněných výběrů,“ říká Erich Čomor, generální ředitel Air Bank.

Klienti nebudou k výběru peněz u Sazky vůbec potřebovat kartu. Bude jim stačit kód, který si vytvoří v internetovém bankovnictví nebo mobilní aplikaci. U Malého tarifu zaplatí klient za jeden výběr u Sazky 10 korun, oproti výběru z bankomatu cizí banky tak 15 korun ušetří. U Velkého tarifu bude výběr zdarma. Až do konce září však budou moci tuto službu používat zdarma úplně všichni klienti Air Bank.

Air Bank spustí mobilní aplikaci pro telefony iPhone

Air Bank také na začátku dubna spustí mobilní aplikaci pro telefony iPhone. Aplikace poskytne klientům kompletní přehled o běžných a spořicích účtech i půjčkách. Umožní jim své účty rovněž aktivně ovládat, například zadávat platby nebo upravovat limity pro své platební karty.

Aplikace také nabídne hned několik speciálních funkcí. Klienti budou moci jejím prostřednictvím například schvalovat chytrá inkasa nebo si odpustit poplatek, pokud nebudou s nějakou zpoplatněnou službou spokojeni. Přes mobil si díky aplikaci také jednoduše najdou nejbližší pobočku a bankomat Air Bank nebo terminál Sazky. Přímo v aplikaci si také jednoduše vytvoří kód, který bude k výběru peněz na terminálech Sazky potřeba. Air Bank již v současné době připravuje také verzi pro Android.

.

130327_Prezentace_Air_Bank.pdf

.



Air Bank mění trh - spořicí úročení běžných účtů a výběry na obchodních místech Sazky

Diskutovat (0)


Bankám jsme v tomto roce na poplatcích již celkem zaplatili

12575279888

Certifikovaný kalkulátor poplatků

Jednoduše si vypočítejte své bankovní poplatky

Kalkulátor

Číslo týdne

300


ČÍSLO TÝDNE - 300 právě tolik miliard korun odeslaly tuzemské společnosti svým zahraničním vlastníkům ve formě dividend. Většina zisku těchto firem tak skončila v zahraničí.


Kurzovní lístek Citfin

Země Měna Deviza střed
Kurz EUR Euro 1 EUR 25,3060
Kurz USD Americký dolar 1 USD 23,4400
Kurz PLN Złoty 1 PLN 5,8760
Kurz GBP Libra šterlinků 1 GBP 29,5935
Kurz CHF Švýcarský frank 1 CHF 26,0060
Kurz HUF Forint 100 HUF 6,4250
Kurz RON Rumunské nové leu 1 RON 5,0918
Poradna


Komplexní a objektivní hodnocení bank působících na českém trhu. Hodnotit můžete také Vy! Více